Medimagazin logo

"Grip olmamak için, kapalı ortamlarda fazla kalmayın"

"Grip olmamak için, kapalı ortamlarda fazla kalmayın"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


 
BURSA(CİHAN)- Havaların soğumasıyla insanların kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçirmesinin gribal enfeksiyonları artırdığı belirtildi.

Bursa Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Efrail Atıcı, havaların iyice soğuduğu bu günlerde gündüz ile gece saatleri arasındaki ısı farkının yükseldiğini hatırlattı. Bu yüzden insan vücudundaki direncin düşmesiyle gribal enfeksiyonların gündeme geldiğini vurgulayan Atıcı, "Havaların soğumasıyla insanların kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçirmesi de gribal enfeksiyonları artırmaktadır." dedi.

Vatandaşların dikkat etmesi gereken konulara da değinen Atıcı, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımız hava sıcaklığına uygun giyinmelidir. Beslenmeye ve uyku düzenine dikkat edilmelidir. Mümkün olduğunca toplu alanlarda bulunma süresi kısaltılmalıdır. El yıkama alışkanlığına önem verilmelidir. Halkımız her fırsatta ellerini yıkamalıdır."

Grip aşısı yaptırmasını da tavsiye eden Atıcı, "Grip aşısı, enfeksiyonun etkisinin azaltılmasında etkilidir. 6 ay–18 yaş arası çocuklar ve gençler, kronik hastalığı olanlar, vücut direncini düşüren hastalığı olanlar, huzurevi ve bakımevinde kalanlar, hamileliğinde 3 ayı tamamlayan kadınlar, grip sezonu hamile kalma olasılığı olanlar, 50 yaş üstü erişkinler, sağlık personeli, itfaiye ve polis gibi yaygın kamu hizmeti yapanlar grip aşısı yaptırabilir." diye konuştu.

"grip
olmamak
için
kapalı
ortamlarda
fazla
kalmayın"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir