Medimagazin logo

Sosyal Güvenlik Reformu Temmuz 2008'e kalıyor

Kamuoyunda 'Sosyal Güvenlik Reformu' olarak bilinen 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı geçen hafta TBMM'ye sunuldu
Sosyal Güvenlik Reformu Temmuz 2008'e kalıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kamuoyunda 'Sosyal Güvenlik Reformu' olarak bilinen 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı geçen hafta TBMM'ye sunuldu.

Anayasa Mahkemesi'nin 22 maddesini iptal ettiği tasarının tekrar erteleneceğine yönelik söylentilere Devlet Bakanı Mehmet Şimşek açıklık getirdi. TÜSİAD'ın düzenlediği 'Türkiye ekonomisi için büyüme stratejileri' konferansına katılan Şimşek, reformun yıl sonuna kadar yasalaşacağını; ancak bazı maddelerinin yürürlük tarihinin Mayıs 2008 olacağını duyurdu. Reformun önümüzdeki dönemin en önemli yapısal değişikliği olacağını belirten Şimşek, reforma rağmen sistemin dengeye oturmasının uzun süre alacağını vurguladı. 1 Ocak 2008'de yürürlüğe girecek kanunun yürürlüğü, Bütçe Kanunu'nun maddelerinde verilecek bir önerge ile 1 Temmuz 2008'e ertelenecek.

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ise konferanstaki konuşmasında, makroekonomik alandaki başarılara rağmen, halen atılması gereken adımlar olduğunu söyledi. "İşsizlik, yurtiçi tasarruf açığı, bölgesel gelişim farklılıkları, kayıt dışı ekonomi, teknoloji ve innovasyonun yaygınlaştırılması gibi temel ekonomik alanlarda tıkanıklıklar ne yazık ki devam ediyor." diye konuşan Yalçındağ, önümüzdeki 6 yıllık dönemde ortalama yüzde 7,5 büyümenin, geride kalan son 5 yıla oranla çok daha zor olacağına dikkat çekti. TÜSİAD Başkanı, 2014 yılında Türkiye'de kişi başı gelirin AB ortalamasının en az yarısı kadar olmasının, üyelik sürecinde ülkenin eline güçlü bir koz vereceğini vurguladı.

Zaman

sosyal
güvenlik
reformu
temmuz
2008'e
kalıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir