Medimagazin logo

'Cam kız' tedavi olmak için dergi çıkardı

Diyarbakır'da cam kemik hastası olan 22 yaşındaki Zeynep Güneri, tedavi masraflarını karşılamak için dergi çıkardı
'Cam kız' tedavi olmak için dergi çıkardı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diyarbakır'da cam kemik hastası olan 22 yaşındaki Zeynep Güneri, tedavi masraflarını karşılamak için dergi çıkardı.


Doğuştan cam kemik hastası (Osteogenesis imperfecta) olan, hastalığı nedeniyle vücudunda fiziksel gelişim bozukluğu oluşan, dokununca kemikleri kırılan Güneri, yaptığı açıklamada, yaşama sarılmak için 12 yaşından itibaren tek elini kullanarak resim yaptığını söyledi.

Yaptığı resimlerle 2 kişisel sergi açtığını, hiç okula gitmediğini, kardeşinden okuma yazma öğrendiğini anlatan Güneri, ''Bugüne kadar hep ailemin desteği ile yaşadım. 'Artık bende çalışmak istiyorum' dedim ve bu dergiyi çıkardım. Derginin geliriyle aileme yük olmadan tedavimi yaptırmak ve eğitimimi tamamlamak istiyorum'' dedi.

''Cam Kız İyileşecek'' dergisini Vali Yardımcısı Ahmet Aydın'ın aldığı diz üstü bilgisayarla 6 ayda hazırladığını ifade eden Güneri, derginin içeriğini ve oluşum sürecini şöyle anlattı:

''Derginin hem sahibi hem de yazarıyım. İçinde hayatımda yaşadığım dönüm noktaları yaşam hikayeleri bana destek verenlerin yazıları ve başka engellilerin hayatına ilişkin bölümler bulunuyor. Sponsor firmalarla kendim görüştüm. Yazıları, içeriği, kapak tasarımını ve dizaynını kendim hazırladım. Derginin basım maaliyetini Vali Yardımcısı Ahmet Aydın üstlendi. Derginin hazırlanmasında Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Ekonomi Danışmanı Yılmaz Akıncı ve Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Kadri Topdemir destek verdiler. Üç ayda bir yayımlanacak 'Cam Kız İyileşecek' dergisiyle topluma ve tüm engellilere güç kaynağı olmak istiyorum. Engellilerin istenildiği taktirde neler başarabileceğini göstermek ve engellilerin sesi olmak için bu dergiyi hazırlamaya devam edeceğim.''

-''DERGİMİN SATIŞINI KENDİM YAPACAĞIM''-

Hazırladığı derginin satışını kendisinin yapmak istediğini de belirten Güneri, ''Birçok kişiden destek gördüğüm gibi 22 yıllık yaşantımda çok kişi tarafından da suiistimal edildim. Bu halimden bile yararlanmak isteyenler oldu. Bu nedenle dergimin satışını kendim yapacağım. 10 YTL'den satışa sunacağım dergiyle tedavimi tamamlamak istiyorum'' dedi.

Daha rahat oturabilmek ve ağrılarından kurtulabilmek için doktorunun önerisiyle bacaklarının diz altından kesildiğini ifade eden Güneri, şöyle konuştu:

''Hayatımda hep zor kararlar verdim; Ama hiç pişman olmadım. Bacaklarımın kesilmesine razı oldum, ancak tedavim bitmedi. Kollarım ve eklemlerimle ilgili 5 ameliyat daha geçirmem gerekiyor. Bu tedavilerim özel hastanede yapılıyor. Masrafları karşılamak için ben de her insan gibi çalışmak ve aileme yük olmak istemiyorum. Bu düşüncelerle hazırladığım dergi aynı zamanda benim hayallerimi de gerçekleştirmeme vesile olacak. En büyük arzum okumak ve bir resim atölyesi açmak. Resim dersi alarak kendimi geliştirip ben de başka engellilere kendi atölyemde ders vermek istiyorum. ''

-''BEBEK ARABASINDAN KURTULDUM''-

Vali Yardımcısı Aydın'ın girişimleri sonucu akülü bir arabaya kavuştuğunu kaydeden Güneri, ''Annem beni evde kucağında taşıyordu. Dışarıya çıktığımızda ise bebek arabasında. Sürekli birilerine bağımlı olarak yaşıyordum. Akülü arabama kavuştuktan sonra evde istediğim her yere gidebiliyorum. Dışarıda gezebiliyorum. Kendi kendime hareket edebilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Destek veren herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Kızı Zeynep ile gurur duyduğunu belirten anne Ayhan Güneri de eşinin geçici işlerde il dışında çalıştığını, bu nedenle kızının tedavisini tam olarak yapamadıklarını belirtti.

Çocuğunun verdiği kararları hep saygı ile karşıladıklarını ifade eden anne Güneri, ''Bugüne kadar hep Zeynep'in yanında olduk. Bundan sonra da olacağız. Yaşama bağlılığı ile bize göre başaramayacağı hiç bir şey yok. Bu dergiyi büyük bir emekle tedavisinin masraflarını karşılamak için çıkardı. Kendisiyle gurur duyuyoruz'' dedi.

Zaman

'cam
kız'
tedavi
olmak
için
dergi
çıkardı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir