Medimagazin logo

Sağlık Personeline 'Neonatal Resüsitasyon' Eğitimi

Van Sağlık İl Müdürlüğü'nün, anne ve bebek ölümlerinin azaltılması amacıyla sağlık personeline yönelik yürüttüğü 'Doğum Anında Gelişen Ani Ölüm' (Neonatal Resüsitasyon) eğitim seminerlerinin 2. turu başladı
Sağlık Personeline 'Neonatal Resüsitasyon' Eğitimi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

VAN (İHA) - Van Sağlık İl Müdürlüğü'nün, anne ve bebek ölümlerinin azaltılması amacıyla sağlık personeline yönelik yürüttüğü 'Doğum Anında Gelişen Ani Ölüm' (Neonatal Resüsitasyon) eğitim seminerlerinin 2. turu başladı.

Van ve ilçeleri ile Hakkari'den toplam 27 doktor ve 25 sağlık görevlisinin katıldığı ve 3 gün süreceği belirtilen seminerde açılış konuşmasını yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer, amaçlarının önlenebilir anne ve bebek ölümlerinin il düzeyinde en aza düşürülmesi olduğunu belirtti.

Dr. Özer'in açılış konuşmasının ardında seminere geçildi. Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nden Dr. Mehtap İbiş, Dr. Mutlucan Karaman, Dr. Eyüp Tümkaya ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Yenidoğan Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Ercan Kırımi ve Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yenidoğan Ünitesi Sorumlusu Dr. Oğuz Tuncer tarafından verilecek olan eğitim seminerinin ardından katılımcıların sertifika dağıtılacağı kaydedildi.

sağlık
personeline
'neonatal
resüsitasyon'
eğitimi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir