Medimagazin logo

"İlaç yazamam" diyen nöbetçi doktor darp edildi

Bakırköy'de dahiliye servisinde nöbetçi doktor Mustafa Ekin, ilaç yazmasını isteyen bir hastaya olumsuz yanıt verince saldırıya uğradı. Hastanın attığı bardakla yüzü kesilen doktor müşahede altına alındı
"İlaç yazamam" diyen nöbetçi doktor darp edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL (İHA) - Bakırköy'de dahiliye servisinde nöbetçi doktor Mustafa Ekin, ilaç yazmasını isteyen bir hastaya olumsuz yanıt verince saldırıya uğradı. Hastanın attığı bardakla yüzü kesilen doktor müşahede altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye servisinde çalışan Dr. Mustafa Ekin, dün gece görevi sırasında bir hastanın saldırısına uğradı. Ekin, servise gelerek ilaç yazdırmak isteyen hastaya "Serviste nöbetçi doktorum, ilaç yazamam" dedi. Aldığı cevaba sinirlenen hasta "Nasıl yazmazsın" diyerek doktora saldırdı. Ekin'i tartaklayan şahıs, daha sonra da masanın üzerinde bulunan cam bardağı doktora fırlattı. Mustafa Ekin'in yüzü atılan bardakla kesilirken, doktoru darp eden şahıs ise hastaneden uzaklaştı. Odaya girdiklerinde Ekin'in yüzünü kanlar içinde gören arkadaşları hemen müdahalede bulundu.
Uğradığı saldırının ardından müşahede altına alınan doktor Mustafa Ekin, nöbeti sırasında başına böyle bir olayın geldiğini anlatarak, "Bir hasta gelerek ilaç yazdırmak istedi. Servis nöbetçisi olduğum için ilaç yazamayacağımı söyledim. Sonra bana saldırdı. Yüzümde iz kalacak. Bu tür saldırılara çok maruz kalıyoruz. Yıllarca emek verdik, okuduk. İnsanlara faydalı olmak için çalışıyoruz. Ama insanlar bunun kıymetini bilmiyor" dedi.

Ekin'i kaldığı hastanede ziyaret eden İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ufuk Demiralp de, "Arkadaşımız görev sırasında saldırıya maruz kaldı. Doktorlarımız cansiperane bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Böyle bir saldırıyı kınıyoruz" diye konuştu.

Demiralp, saldırıda güvenlik açığı olup olmadığı konusunda ise, "Burada hastanede güvenlik tam anlamıyla sağlanmıştır. Hastaların doktorlara ulaşmasını engellememiz mümkün değil. Bir şekilde yolunu bulup doktorumuza ulaştı" ifadelerini kullandı. Doktor Mustafa Ekin'in darp edilmesine ilişkin soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

"i̇laç
yazamam"
diyen
nöbetçi
doktor
darp
edildi
Yorum (2)
gariban doktor
ancak kendimizi kandırıyoruz,saldırıyı kınıyormuşuz.Yeter artık bu duruma göz yuman ,vatandaşı gidin doktora saldırın diyen(yaptıkları ile bu mana çıkıyor) sayın? yetkilileri kınamak ve sesimizi duymalarını sağlamak lazım.Hasta hakkı doktor dövme hakkı değildir.bizlerde insanız bizim haklarımızıda hasta haklarını aradıklarının yarısı kadar arasalar bu olaylar olmaz,ama maalesef bizim bakanımız bize sahip çıkmıyor sadece kandırdığını sanıyor.ayrıca bu olaylarda saldırıyı yapan kimseleri sadece ifadelerini alıp serbest bırakan sayın savcı ve hakimlere de seslenmek lazım, acaba görevinizin başında aynı şey size yapılsa benzer şekilde kararlar alırmıydınız?
0
Cevapla
Frankie Bellevan
Hekim arkadaşımıza saldıranı lanetliyorum.Allah belasını versin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir