Medimagazin logo

Eczacılık Fakülteleri 5 yıla çıkarıldı

Yüksek Öğretim Kurumu Genel Kurulu'nun kararıyla Türkiye'deki tüm eczacılık fakültelerinde eğitim süresi 4 yıldan 5 yıla çıkarıldı
Eczacılık Fakülteleri 5 yıla çıkarıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yüksek Öğretim Kurumu Genel Kurulu'nun kararıyla Türkiye'deki tüm eczacılık fakültelerinde eğitim süresi 4 yıldan 5 yıla çıkarıldı.


Ege Üniversitesi'nde hazırlık sınıfı ile birlikte süre 6 yıl olarak uygulanacak. Böylece yüksek lisans eğitimini de tamamlayacak öğrencilerin, ilacın tasarlanmasından hastaya sunulmasına tadar geçen süreçte en yetkin meslek mensubu olmaları ve daha iyi yetişmeleri amaçlanıyor.


5 yıllık programın 2005-2006 eğitim-öğretim yılında kaydolacak öğrencilere uygulanacağını belirten Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erçin Erciyas, "Bu durum ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunda öğrencilerin bilgisine sunuldu. Böylece Eczacılık Fakülteleri dekanlarının uzun süredir yürüttükleri çalışmalar sonuçlanmış oldu" dedi.


Yüksek lisans aşamasını da kapsayan eğitim-öğretim sonunda mezun olacak öğrencilerin yine "Eczacı" unvanını alacaklarını ifade eden Prof. Dr. Erciyas, daha önce kaydolmuş olan öğrencilerin 4 yıllık programı tamamlayacaklarını vurgulayarak şu bilgileri verdi:


"Avrupa Birliği Eczacılık Eğitimi Tavsiye Komitesi'nin direktifleri de dikkate alınarak hazırlanan, 5 yıllık çerçeve programına göre öğrenciler serbest eczane eczacılığı, hastane eczacılığı ve endüstri/ araştırma eczacılığı alanlarında özelleşmelerine yönelik seçmeli dersler alacaklar, bir araştırma projesi tamamlayacaklar ve staj yapacaklar".


Prof. Dr. Erciyas, AB ülkelerinde de eczacılık eğitiminin 5 ve 6 yıl olarak uygulandığını kaydetti.

memurlar.net / İHA
eczacılık
fakülteleri
5
yıla
çıkarıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir