Medimagazin logo

Alman doktorlar Çeşme reçetesi yazıyor

Almanya Sağlık Bakanlığı, güneş, kum, deniz, rüzgâr ve termal özellikleriyle dünyadaki üç bölgeden biri sayılan İzmir Çeşme'yi Kaplıca Tedavi Merkezleri arasına aldı. Genel Cerrahi ve Termal Tedavi Uzmanı (Balneolog) Dr. Coşkun Üremek, birçok hastalığa deva sağlayan kaplıcaları anlattı:
Alman doktorlar Çeşme reçetesi yazıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Almanya Sağlık Bakanlığı, güneş, kum, deniz, rüzgâr ve termal özellikleriyle dünyadaki üç bölgeden biri sayılan İzmir Çeşme’yi Kaplıca Tedavi Merkezleri arasına aldı. Genel Cerrahi ve Termal Tedavi Uzmanı (Balneolog) Dr. Coşkun Üremek, birçok hastalığa deva sağlayan kaplıcaları anlattı:

Bir litrede çözünmüş olarak 37 gram sodyum klorür içeren suların yeryüzüne çıkış sıcaklığı 80 dereceye kadar ulaşabiliyor. Yörenin jeolojik yapısı nedeniyle deniz suyu, yeraltında hem ısınarak hem de mineralce zenginleşerek yeryüzüne çıkıyor. Özellikle kas iskelet sistemi ve cilt hastalıkları üzerine yararlı etkileri olan sular romatizmal rahatsızlıklar ve sedef, akne gibi hastalıklarda yaygın olarak kullanılıyor. Alman Sağlık Bakanlığı’nın kararına göre doktorların reçeteye yazdıkları ‘Çeşme ilçesinde termal terapi alabilir’ notu sosyal güvence kapsamında tutuluyor. Türkiye’de de bu yönde gelişmeler var. Ama dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Öncelikle termallerdeki havuzların suyu sürekli değiştirilmesi gerekiyor. Böylece hijyenik bir ortam sağlanmalı.

SEZON 12 AYA ÇIKTI

İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zeki Karagülle, “Termal sulara ilişkin raporuna göre kaplıca tıbbında tuzla diye adlandırılan bu sular, aynı zamanda sağlıklı kişilerde koruyucu kür uygulamalarında da yaygın olarak kullanılıyor” dedi. Sezonunun 12 aya çıktığına dikkat çeken Çeşme Belediye Başkanı Faruk Tütüncüoğlu da otellerin kendi yatırımlarının yanı sıra tüm oteller için Türkiye’nin en büyük Termal Kür Tedavi Merkezi yapımına başlayacaklarını söyledi.

Akşam

alman
doktorlar
çeşme
reçetesi
yazıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir