Medimagazin logo

5. Antalya Sağlık Zirvesi

An-Deva Sağlık Grubu'nun sponsorluğunda Akdeniz Sağlık İşletmeleri Derneği (AKSİD) ve Sağlık İşletmeleri Federasyonu (SİF) tarafından düzenlenen 5. Antalya Sağlık Zirvesi, 14-16 Aralık tarihleri arasında Antalya Lara Limak Otel'de gerçekleştirilecek
5. Antalya Sağlık Zirvesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANTALYA (İHA) - An-Deva Sağlık Grubu'nun sponsorluğunda Akdeniz Sağlık İşletmeleri Derneği (AKSİD) ve Sağlık İşletmeleri Federasyonu (SİF) tarafından düzenlenen 5. Antalya Sağlık Zirvesi, 14-16 Aralık tarihleri arasında Antalya Lara Limak Otel'de gerçekleştirilecek.

AKSİD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karakayalı, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, 5. Antalya Sağlık Zirvesi hakkında bilgi verdi. Karakayalı, sağlık sektörünün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oturtulması en zor alanlardan biri olduğunu söyledi. Türkiye'de toplam 38 bin 476 adet kamu ve özel sağlık kuruluşu olduğunu belirten Karakayalı, "1980'lerin başında devlet teşvikiyle yolu açılan özel sağlık sektörü, bugün Türkiye'nin en büyük sıçrama noktası haline gelmiştir. Özel sağlık sektörünü ilgilendiren politikalardaki dalgalanma ve belirsizlikler ile sosyal güvenlik sistemine bağlı geri ödeme yöntemlerinin özel sektörü zora düşürmesi nedeniyle yılda 300 milyon dolara yaklaşan yatırım boşa gitmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın tahminlerine göre özel sektörde çalışan hekim sayısı 17 bin 872. Tüm hekimlerin yaklaşık üçte birinin özel sektörde yarı zamanlı olarak çalıştığını düşünürsek, sağlık hizmetlerinin özellikle de ayakta tedavi hizmetlerinin karşılanmasında özel sektörün önemini ortaya çıkarmaktadır" dedi.

Her yıl 30-40 yeni hastane yapıldığını, şu an Sağlık Bakanlığı'ndan ön izin almış kurulmayı bekleyen 250 adet özel hastane olduğunu anlatan Karakayalı, özel sağlık sektörünün ülke sağlık hizmet sunumundaki payının yüzde 25 olduğunu söyledi. Tam Gün Yasası'nı değerlendiren Karakayalı, bu tasarıyla kamuda çalışan hekimlerin aynı zamanda özel sektörde çalışmasını ortadan kaldıracağını anlattı.

AKSİD Genel Sekreteri Aycan Aktaş da, "Gelecek, Sağlıklı Bir Gelecek Mi?" başlığıyla düzenlenen Sağlık Zirvesi ile Türkiye'de sağlık sektöründe yaşanan sıkıntıları merkezi otoriteye aktarmayı amaçladıklarını söyledi. Aycan Aktaş ayrıca, zirveye Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve TBMM Sağlık Komisyonu'nda görevli 11 milletvekilinin de davetli olduğunu sözlerine ekledi.

5.
antalya
sağlık
zirvesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir