Medimagazin logo

'Bu olayı meslek hayatım boyunca hiç unutamayacağım'

SAMSUN’un Vezirköprü İlçesi Devlet Hastanesi’nde sezanyenle doğum yapan ve kanaması durmayan 28 yaşındaki Fatma Kurt’u, ekipte görevli doktor, hemşire ve iki anestezi uzmanı kan vererek hayata döndürdü. Aşırı kanama nedeniyle ölümle burun buruna gelen Fatma Kurt'a, müdahalenin yanı sıra kanlarıyla da hayat veren ameliyat ekibi, hastayı kurtarmanın mutluluğunu yaşadı. Ekiptekilerin tümünün de hastayla aynı kan grubundan (B Rh +) olması büyük şans olarak değerlendirildi
'Bu olayı meslek hayatım boyunca hiç unutamayacağım'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SAMSUN’un Vezirköprü İlçesi Devlet Hastanesi’nde sezanyenle doğum yapan ve kanaması durmayan 28 yaşındaki Fatma Kurt’u, ekipte görevli doktor, hemşire ve iki anestezi uzmanı kan vererek hayata döndürdü. Aşırı kanama nedeniyle ölümle burun buruna gelen Fatma Kurt'a, müdahalenin yanı sıra kanlarıyla da hayat veren ameliyat ekibi, hastayı kurtarmanın mutluluğunu yaşadı. Ekiptekilerin tümünün de hastayla aynı kan grubundan (B Rh +) olması büyük şans olarak değerlendirildi.

Ekibin Başkanı Dr. Tolga Şişli, “Hastamızda doğum sonrası aşırı kanama meydana gelmesi nedeniyle durumu ameliyat masasında ciddileşti. Acil kan aradık ama o anda hastane stoklarında bulamadık. Biz de aynı kan grubunu taşımamız nedeniyle kendimiz kan verdik ve hastayı hayata döndürdük. Şimdi hastanın ve bebeğinin durumu çok iyi'' dedi.

KAN VERİLMEZSE ÖLECEKTİ
Samsun’un Vezirköprü ilçesi’ne bağlı Türkmen Köyü'nde oturan hamile Fatma Kurt, geçen çarşamba günü doğum sancıları başlayınca yaklaşık 25 kilometrelik mesafeden Vezirköprü Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada kadın doğum uzmanı Dr. Tolga Şişli tarafından yapılan sezaryenle genç kadın bir erkek bebek dünyaya getirdi. Ancak genç kadında ameliyat sonrası aşırı kanama meydana geldi. Hayati tehlikesi olan Fatma Kurt’un durumu kötüleşince kan takviyesi yapılmak istendi. Ancak hastane stoklarında (B Rh +’ grubu kan bulunamadı. Hastanın durumu kötüye giderken, büyük şans eseri dördü de (B Rh +) grubu kana sahip olan ameliyat ekibi imdada yetişti. Sırayla verdikleri 4 ünite kanla zaman kazanan ameliyat ekibi 2 ünite daha kan buldurarak genç kadını kurtardı.

UNUTULMAYACAK MESLEK ANISI
Genç annenin hayatını hem yaptıkları operasyonla hem de kendi kanlarını vererek kurtaran ekip, insan yaşamanın ne kadar değerli olduğunu herkese gösterdi. Ameliyat ekibinin Başkanı Dr. Tolga Şişli, hemşire Nurten İğci ve anestezi teknisyenleri Sacit Özgenç ile Çetin Kapuk’la gurur duyduğunu söyledi. Dr. Şişli, “Doğum sonrası hastamızda aşırı kanama meydana geldi. Gerekli kanı bulamayınca dördümüzün de aynı kan grubunda olması nedeniyle hiç tereddüt etmeden sırayla kan verdik. Bu olayı meslek hayatım boyunca hiç unutamayacağım'' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

''O anki bizim duygularımızı anlatamam. Tek hedef ve amaç vardı. Orada yatan hastayı kurtarmak. Hepimizin onunla aynı kan gurubunda olması ise çok büyük tesadüftü. Çünkü o hastamızda aşırı kanama meydana gelmeye başlamıştı. O kanı hemen veremezsek hasta ölecekti. Acil kan aradık ama o anda hastane stoklarında kan yoktu. Bu sefer biz sırayla kan verdik. Böylece hastayı yeniden hayata döndürdük. Şimdi hem kendisinin hem de bebeğinin sağlık durumu çok iyi.''

KAN KARDEŞİ OLDUK''
Geçirdiği hayati tehlikeyi ve onun peşinden yaşadıklarını öğrenen Fatma Kurt ise, kendisine hayat veren doktor, hemşire ve anestezi ekibine teşekkür etti. Sağlık görevlilerine can borcu olduğunu söyleyen genç anne, ameliyatını gerçekleştiren ve kan veren hastane personeliyle artık kan kardeşi olduklarını söyleyerek, “Hepsinden Allah razı olsun. Onlar olmasaydı hayatta olamayacaktım. Çocuğum da annesiz büyüyecekti. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır'' diye konuştu.

Milliyet
'bu
olayı
meslek
hayatım
boyunca
hiç
unutamayacağım'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir