Medimagazin logo

Hastaneye 200 metre kala kaza yaptı bir yıl sonra ambulans faturası geldi

Motosikletiyle ilerlerken bir gurbetçinin çarptığı Gökhan Özbertun, 200 metre ilerideki hastaneye kaldırıldı. Olayda yüzde 10 kusuru bulunan Özbertun, bir yıl sonra gelen 99,28 YTL'lik ambulans faturasını görünce şaşkına döndü.
Hastaneye 200 metre kala kaza yaptı bir yıl sonra ambulans faturası geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Motosikletiyle ilerlerken bir gurbetçinin çarptığı Gökhan Özbertun, 200 metre ilerideki hastaneye kaldırıldı. Olayda yüzde 10 kusuru bulunan Özbertun, bir yıl sonra gelen 99,28 YTL'lik ambulans faturasını görünce şaşkına döndü.

Çanakkale'de, geçen yıl temmuz ayında bir gurbetçinin çarpması sonucu hafif yaralanan motosiklet sürücüsü Gökhan Özbertun'a 99,28 YTL'lik ambulans faturası gönderildi. Kazadan sonra ambulansla sadece 200 metre uzaktaki hastaneye götürüldüğünü belirten Özbertun, otomobil şoföründen şikayetçi olduğunu ve bir yıldır devam eden mahkemede 6 duruşmanın yapıldığını söyledi. Kendisine çarpan sürücünün yurtdışında olduğu için duruşmalara gelmediğini ifade eden Özbertun, "Dava her seferinde 2 ay sonrasına erteleniyor. Ben mağdur olduğum halde kazadan bir sene sonra gelen fatura beni bir kez daha mağdur etti." diye konuşuyor.

Söz konusu kaza, geçtiğimiz yıl temmuz ayında Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinde meydana geldi. İsviçre'den Çanakkale'ye gelen Ahmet Eren'in kullandığı otomobil, U dönüşü yaparken motosiklet sürücüsü Gökhan Özbertun'a çarptı. Olay yerindeki vatandaşlar, yaralanan Özbertun için 112'yi arayarak ambulans istedi. Kaza yerine yaklaşık 200 metre mesafedeki Çanakkale Devlet Hastanesi'nden hareket eden ambulans, kolunda ve omuzunda sıyırıklar olan hastayı acil servise götürdü. Hastanede ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edilen Özbertun, kaza raporunda kusur oranının yarı yarıya paylaştırıldığını görünce şaşkına döndü. Özbertun, kaza raporuna itiraz etti ve şahıstan şikayetçi oldu. Şahitlerin beyanları doğrultusunda kaza raporundaki suç oranı düzeltildi. Ahmet Eren yüzde 90, Gökhan Özbertun yüzde 10 kusurlu bulundu. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü, ambulans faturasını ilk tutulan kaza raporuna göre düzenledi. Yüzde 50 kusurlu gördüğü motosiklet sürücüsü Gökhan Özbertun'a kazadan bir yıl sonra ambulans hizmetleri karşılığı 99,28 YTL'lik fatura gönderildi. Faturayı alan Özbertun, bir yanlışlık olabileceğini düşünerek Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü'ne müracaat etti. Müdürlük çalışanları, faturanın, kazalarda kusurlu görülen kişilerin bağlı bulunduğu sigorta kurumunca ödeneceğini söyledi. Gerekli işlemlerin yapılması için Özbertun'dan sağlık karnesi, kaza raporu, bağlı olduğu Bağ-Kur'dan borcu yoktur yazısı istedi. 2006 yılında Bağ-Kur'a borcu olmadığını söyleyen Gökhan Özbertun, şimdi borcu bulunduğu için zor durumda kaldığını ifade ediyor. Özbertun, şöyle devam ediyor: "Kazadan sonra motosikletimdeki 2 bin YTL'lik hasarı gidermek için tüm paramı harcadım. Bu yüzden Bağ-Kur'a olan ödemelerim aksadı. Eğer bu fatura kazadan hemen sonra gelseydi ben borcum yoktur kağıdını alabilirdim. Şimdi borcum olduğundan dolayı bu kağıdı alamıyorum."

112'ye bağlı ambulanslar hastadan para almıyor

Türkiye'deki mevcut uygulamaya göre 112'ye bağlı ambulanslar acil vakalarda hasta ve hasta yakınlarından hiç para almıyor. Sağlık Bakanlığı, 112'nin ambulans giderini şahsın bağlı olduğu SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumları ile aracın trafik sigortasını yapan şirketten tahsil ediyor. Resmi ambulansların ücreti ise her ilde oluşturulan fiyat tespit komisyonları tarafından belirleniyor. Özel ambulanslar da vatandaştan ücret talep etmiyor. Hastanın işini gören özel ambulanslar daha sonra parayı SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı veya sigorta şirketinden tahsil ediyor.
Zaman
hastaneye
200
metre
kala
kaza
yaptı
bir
yıl
sonra
ambulans
faturası
geldi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir