Medimagazin logo

'Doktorlar Ege'ye yardım etsin'

TAKVİM'in kampanya başlattığı Ege Mahir'in babası, "Doktorların yardım etmesi şart. Hastane hastane dolaşıp donör arıyorum" dedi.
'Doktorlar Ege'ye yardım etsin'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TAKVİM'in kampanya başlattığı Ege Mahir'in babası, "Doktorların yardım etmesi şart. Hastane hastane dolaşıp donör arıyorum" dedi.


Yaşamak için organ bekleyen Ege Mahir'in babası, 'Hastane hastane dolaşıp uygun donör arıyorum. Ama doktorların da yardımı şart' dedi.

Geçtiğimiz hafta başlattığımız 'Ege Mahir'i Yaşatalım' kampanyamıza Türkiye'nin her yerinden destek gelmeye devam ediyor. Doğumundan hemen sonra bağırsaklarını kaybeden 3 aylık Ege Mahir Yıldız, 0-9 yaş arasında beyin ölümü gerçekleşmiş bir donörden alınacak ince bağırsak bekliyor. Organ bağış derneklerinin önayak olduğu arayışlar sürerken, minik bebeğin babası Ümit Fikret Yıldız'dan bir çağrı geldi. Yıldız, "Uygun donörler çıkıyor ama birçok insanın bu olaydan haberi yok. Tüm hastanelerdeki doktorların hasta yakınlarıyla konuşmaları gerekiyor" dedi.

TEPKİ GÖSTERENLER...
Minik Mahir'in tedavi gördüğü İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde görüştüğümüz Ümit Yıldız, ilk günden itibaren hastane hastane dolaşarak donör aradığını ifade ederek "Benim tek başıma çabam yeterli olmuyor. Bazen yanlış anlaşılıyor ve tepki görüyorum. Hasta yakınlarının bu olaydan çok da haberi olmuyor. Benim tüm hastanelerdeki doktorlardan bir ricam var. Eğer hastanelerinde uygun donör bulunursa, bununla ilgili hasta yakınlarıyla konuşmaları. Bir doktorun konuşması çok daha etkili olacaktır. Mutlaka bebeğimizi yaşatacak müjdeli haberin geleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Takvim

'doktorlar
ege'ye
yardım
etsin'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir