Medimagazin logo

İlaç yolsuzluğunda PKK parmağı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde eczanelere yönelik “Deva” kod adlı operasyon düzenlendi
İlaç yolsuzluğunda PKK parmağı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

A.A-Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde eczanelere yönelik “Deva” kod adlı operasyon düzenlendi.


Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, Yüksekova'da sahte reçete hazırlandığı, hayali teşhislerle ilaç yazıldığı, kutusuz ilaç ve kesilmiş ilaç kupürlerinin eczane sahipleri ve çalışanlarına ait araçlar ile eczanelere ait depolarda saklandığı yönünde bilgi alınması üzerine, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin “Deva” adını verdiklerini operasyon başlattığı bildirildi.

Açıklamada, operasyon kapsamında, Yüksekova Sulh Ceza ve Mahkemesinden alınan kararla, 6 eczanede arama yapıldığı ifade edilerek, 310 adet yeşil kart ve sağlık karnesi, çok sayıda kesilmiş ilaç kupürü, kupürleri kesilmiş ilaç kutuları ve ilaçlar, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna ait olduğu değerlendiren 26 adet fotoğraf, 24 adet Dr. A.G adına kaşeli ancak imzasız ilaç yazılı reçete, 8 adet doktor kaşesi ve imzası bulunmayan ilaç yazılı reçete ile Ulaştırma Asteğmen Psikolojik Danışman Y.Ç adına kaşe ele geçirildiği belirtildi.

Olayla ilgili olarak F.U, K.C, G.A, A.D, S.U, G.D, N.D ve S.K'nin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, “terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda ait olduğu değerlendirilen 26 adet fotoğraf ile ilgili olarak da Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Yüksekova Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliğince 'terör örgütüne üye olmak' suçundan işlem yapılmaktadır” denildi.

Açıklamada, Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 8 kişinin, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

i̇laç
yolsuzluğunda
pkk
parmağı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir