Medimagazin logo

Kaza için giden ilk ambulans şarampole yuvarlandı, ikincisi yolda kaldı

Kayseri'de belediye otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazası sonrasında yaralıları almaya giden ilk ambulans şarampole yuvarlandı, ikincisi yolda kaldı. Yaralıların imdadına çekici ve jandarma yetişti
Kaza için giden ilk ambulans şarampole yuvarlandı, ikincisi yolda kaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kayseri'de belediye otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazası sonrasında yaralıları almaya giden ilk ambulans şarampole yuvarlandı, ikincisi yolda kaldı. Yaralıların imdadına çekici ve jandarma yetişti.


Edinilen bilgiye göre; Kayseri'nin Talas ilçesine bağlı Başakpınar kasabası içerisinde yolun buzlanması nedeniyle bir otomobil ve yokuş aşağı inen otobüs kontrolden çıktı. Muhsin Doğan yönetimindeki 38 DZ 412 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Turan Belediyesi'ne ait otobüs ile çarpıştı. Kazada otomobil hurdaya dönerken, otomobil sürücüsü ve yanında bulunan yolcu kazanın olduğu noktada bulunan sağlık ocağında tedavi altına alındı. Burada ilk müdahalesi yapılan yaralıları almak üzere Kayseri'den yola çıkan 112'ye ait ambulans, yine kaygan yol nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Başakpınar kasabası yakınlarında şarampole yuvarlandı. Kazada 2 sağlık görevlisi yaralanırken, yaralıları almak için başka bir ambulans sevk edildi. Başakpınar Sağlık Ocağı'ndan yaralıları alan ambulans, daha sonra kaygan yol nedeniyle devrilen 38 E 0852 plakalı minibüste yaralı olup olmadığına bakmak için durdu. Virajdaki eğim nedeniyle yolun sağına kayan ambulans kara saplandı.


Olay yerine jandarma ekiplerinin gelmesinden sonra ambulans çekicinin arkasına takıldı. Bu arada bazı vatandaşlar araçlarındaki kürekler ile yola toprak atarak yolu açmaya çalıştı. Saplandığı yerden kurtarılan ambulans yola devam ederken, yaralılar gecikme nedeniyle zor anlar yaşadı.

Bu arada olay yerine gitmeye çalışırken şarampole yuvarlanan ilk ambulanstaki yaralı sağlık görevlilerinin, İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait araçlar ve özel otomobillerle hastaneye kaldırıldığı, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Başakpınar ve Zincidere civarındaki buzlanma nedeniyle birçok araç da yolda mahsur kaldı. Yoldaki buzlanma, Karayolları ekipleri ve vatandaşlar yardımıyla giderilirken, kazalarla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA

kaza
için
giden
ilk
ambulans
şarampole
yuvarlandı
ikincisi
yolda
kaldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir