Medimagazin logo

Denizli'de aile hekimliği uygulaması birinci yılını doldurdu

Denizli'de aile hekimliği uygulaması bir yılını doldurdu. İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, aile hekimliğinde önemli bir başarı sağlandığını belirterek, "Aile hekimliğinin Denizli'de uygulamaya başlanmasından bu yana hastanelerimize düşen yük önemli oranda azalmıştır ve bunun uygulama sürdükçe daha da azalacağını düşünüyoruz" dedi
Denizli'de aile hekimliği uygulaması birinci yılını doldurdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

DENİZLİ (İHA) - Denizli'de aile hekimliği uygulaması bir yılını doldurdu. İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, aile hekimliğinde önemli bir başarı sağlandığını belirterek, "Aile hekimliğinin Denizli'de uygulamaya başlanmasından bu yana hastanelerimize düşen yük önemli oranda azalmıştır ve bunun uygulama sürdükçe daha da azalacağını düşünüyoruz" dedi.

Geçen yıl başlatılan aile hekimliği uygulaması bir yılını doldururken, Denizli Valisi Hasan Canpolat, aile sağlığı merkezleri ve toplum sağlığı merkezlerinde incelemelerde bulunarak uygulama konusunda bilgi aldı. Merkez 1 No'lu Toplum Sağlığı Merkezi'nden incelemelerine başlayan Vali Canpolat, sırasıyla Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, 3 No'lu Sümer Toplum Sağlığı Merkezi, Karşıyaka Aile Sağlığı Merkezi, Denizli Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Servergazi Devlet Hastanesi Kıbrıs Şehitler Semt Polikliniği, Cafer Özer 2 No'lu Toplum Sağlığı Merkezi, Kınıklı Aile Sağlığı Merkezi ve Müşerref-Osman Nuri Yılmaz Aile Sağlığı Merkezi'nde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Vali Canpolat'a Vali Yardımcısı Kemal Özgün ve İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş eşlik etti. Ziyaretlerde aile hekimleriyle görüşen Vali Canpolat, aile hekimlerinin çalışma ortamları, günlük bakılan hasta sayısı gibi konularda bilgi aldı. Aile sağlığı merkezlerindeki hastalarla da bir araya gelen Vali Canpolat, vatandaşların aile hekimliği uygulaması konusundaki görüşlerini sorarak sohbet etti. Vatandaşlar, aile hekimliği uygulamasından memnun olduklarını ifade ettiler.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, aile hekimliğinde önemli bir başarı sağlandığını belirterek, "Denizli'de aile hekimliği uygulaması başarıyla yürütülmektedir. 261 aile hekimliği bölgemizde halkımıza başarılı şekilde sağlık hizmeti vermekteyiz. Aile hekimliğinin Denizli'de uygulamaya başlanmasından bu yana hastanelerimize düşen yük önemli oranda azalmıştır ve bunun uygulama sürdükçe daha da azalacağını düşünüyoruz. Bu, vatandaşlarımızın aile hekimliğine olan güveninin arttığının bir göstergesidir. Vatandaşlarımızın bu güveni sayesinde aile hekimlerimizin yaptıkları muayene sayısı önemli ölçüde artmıştır. Aynı zamanda aile hekimliği sayesinde aşılama oranları da yüzde 100'ü bulmuştur. Bu da aile hekimliğinin bir başka yararını ifade etmektedir. Son dönemde ataması yapılan 7 aile hekimliği için 57 başvuru olmuştur. Bu aile hekimliğinin cazibesinin arttığının bir göstergesidir" diye konuştu.

denizli'de
aile
hekimliği
uygulaması
birinci
yılını
doldurdu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir