Medimagazin logo

2008 yılında 22 üniversite rektörü değişecek

Bir yılda 25 üniversitenin rektörü değişecek. Cumhurbaşkanı Gül, görev süresinde rektörlerin tamamını değiştirmiş olacak
2008 yılında 22 üniversite rektörü değişecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bir yılda 25 üniversitenin rektörü değişecek. Cumhurbaşkanı Gül, görev süresinde rektörlerin tamamını değiştirmiş olacak.

YÖK başkanlığına kimi atayacağı merak konusu olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu ay içinde üç üniversitenin rektörünü belirleyecek. 5 Eylül'de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne ilk rektör atamasını yapan Gül, Hacettepe, Galatasaray, Selçuk, Karabük, Bilecik üniversitelerine de atama yapacak.

YÖK, üniversitelerindeki seçimlerde öğretim üyelerinden yüksek oy alan bazı rektör adaylarının isimlerini Çankaya Köşkü'ne gönderilen atama listesinden çıkardı. Bilecik Üniversitesi'nde birinci olan Prof. Dr. Mehmet Duman, Hacettepe Üniversitesi'nde üçüncü olan Prof. Murat Tuncer, Selçuk Üniversitesi'nde üçüncü olan Prof. Safa Kapıcıoğlu'nun ismi YÖK'ün sunduğu listelerde yer almadı.

2008'DE 22 ÜNİVERSİTE

Bu arada, 2008 yılı da 22 üniversite rektörünün değişeceği yıl olacak. Önümüzdeki yıl rektörü değişecek üniversiteler şunlar:

2008: Galatasaray, Ankara, Atatürk, Boğaziçi, Cumhuriyet, Çukurova, Dicle, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Fırat, Gazi, Gaziantep, İnönü, İstanbul Teknik, Karadeniz Teknik, Ondokuz Mayıs, ODTÜ, Süleyman Demirel, Trakya, Uludağ, Yıldız Teknik.

2008
yılında
22
üniversite
rektörü
değişecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir