Medimagazin logo

“Sinop’ta aile hekimliği olumlu gidiyor”

15 Ağustos tarihinde Aile Hekimliği'ne geçen Sinop'ta, uygulamanın oldukça olumlu sonuç verdiği bildirildi
“Sinop’ta aile hekimliği olumlu gidiyor”
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SİNOP (İHA) - 15 Ağustos tarihinde Aile Hekimliği'ne geçen Sinop'ta, uygulamanın olumlu sonuç verdiği bildirildi


Sağlık Bakanlığı tarafından pilot il seçilerek 15 Ağustos’ta "Aile Hekimliği" uygulamasında başlanan Sinop’ta uygulamanın olumlu sonuçlar verdiği bildirildi.

İl genelinde 55 bölgede aile hekimliği uygulamasının başlatıldığını belirten AK Parti Sinop Milletvekili Kadir Tıngıroğlu, Aile Hekimliği'ne geçişle birlikte sağlıkta bir dönüşüm yaşandığını söyledi.

Tıngıroğlu, "Aile Hekimliği, ilk basamak tedavi hizmetlerini sürekli, etkin ve kaliteli biçimde vererek, gerek toplumun sağlıkla ilgili problemlerinin ve gerekse sağlık sektörünün içinde bulunduğu ikinci ve üçüncü basamak tedavi hizmeti veren kuruluşlara aşırı yüklenme ve benzeri problemlerin çözümünde büyük faydalar sağlayacaktır. Gelişmiş bütün ülkelerde birinci basamak sağlık hizmetlerini sunan aile hekimleri, toplam hasta yükünün, yaklaşık yüzde 85'ini çekmektedirler. Böylece, hastalar her konuda hastaneye gitmediğinden, hastane kuyrukları ve aşırı yığılma engellenmekte ve hastaneler gerçek işlevlerini yerine getirebilmektedirler. Ayrıca, yine aile hekimi, hastayı, daha ileri bir merkeze ya da başka bir dal uzmanına sevk etmesi gerektiğinde, onun, en doğru bilgilerle en doğru merkeze gitmesini sağlayarak, yüksek maliyetli ikinci basamak sağlık hizmetlerinin daha etkin biçimde kullanılmasını sağlamaktadır" diye konuştu.
&#8220
sinop&#8217
ta
aile
hekimliği
olumlu
gidiyor&#8221
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir