Medimagazin logo

İzmir Eşrefpaşa Hastanesi yeni poliklinik binaları hizmete açıldı

İzmir'de 100. hizmet yılına girmeye hazırlanan ve yeniden yapılandırılan Eşrefpaşa Hastanesi yeni hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı
İzmir Eşrefpaşa Hastanesi yeni poliklinik binaları hizmete açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR (İHA) - İzmir'de 100. hizmet yılına girmeye hazırlanan ve yeniden yapılandırılan Eşrefpaşa Hastanesi yeni hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen ve olası bir deprem durumunda 'tam kapasiteli acil hastane' olarak ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde tasarlanan yeni poliklinik binasının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu çalışmaların, aynı zamanda eğitim hastanesi olarak da hizmet veren kurumun 100. yılına hazırlık niteliğinde olduğunu söyledi. Hastaneyi geçmişindeki sıkıntılarından kurtarmak için kararlı olarak hastane Başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven ile birlikte yola çıktıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, geldikleri noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kocaoğlu sözlerine şöyle devam etti: "9 bin 300 metrekare alan üzerine inşaa edilen hastanenin, başta teknik donanım ve eleman olmak üzere, tüm ihtiyaçların karşılayarak bu noktaya geldik. Yatak kapasitesini yakında 250'ye çıkartacağız. 100 yıllık ulu çınarı adına yakışır hale getirdiğimize inanıyorum. Önümüzdeki dönemde hastaneyi, sırasındaki binalarla bir bütün haline getirip, burada bir kampüs oluşturacağız. Dünya zamanla yarışıyor, biz de öyle. Çalışmalarımızın meyvesini üç buçuk yıl sonunda alıyoruz. Ankara Büşükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte belediye hastanelerinde döner sermaye uygulanması için çalışmalar yaptık. Döner sermaye hastanelerin devamlılığı için büyük zorunluluktur. Gündem yoğunluğu nedeniyle geri çekilen döner sermaye yasa tasarısının yeniden gündeme alınması için hem iktidardan hem muhalefetten destek bekliyoruz"

Konuşmaların ardından CHP İzmir Milletvekilleri Bülent Baratalı ve Yüksel Ayhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ve Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven tarafından kesilen kurdelayla açılış gerçekleştirildi. Başhekim Prof. Dr. Güven, Başkan Kocaoğlu ve beraberindekilere yeni hizmet binasını tanıttı. Açılış programı hastene bahçesinde düzenlenen kokteyl ile son buldu.

i̇zmir
eşrefpaşa
hastanesi
yeni
poliklinik
binaları
hizmete
açıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir