Medimagazin logo

Pamukkale';ye plaza hastane

Sağlık hizmetinde birçok yeniliğe imzasını atan Pamukkale Üniversitesi yeni plaza türü hastane yapımı için harekete geçti.
Pamukkale';ye plaza hastane
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık hizmetinde birçok yeniliğe imzasını atan Pamukkale Üniversitesi yeni plaza türü hastane yapımı için harekete geçti.

Temeli geçtiğimiz günlerde atılan hastane hizmet binası 2009 yılında hizmete girecek. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Zafer Sınık ile geleceğe dönük çalışma ve projelerini konuştuk.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nin genel yapılanmasından bahseder misiniz?

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri olarak 1993 yılından bu yana hizmet vermekteyiz. Hastanemizin ilk açıldığı günden beri aldığımız yol azımsanacak gibi değildir. Genç, dinamik, kendini sürekli geliştiren akademik kadromuz ve sağlık personelimizle kaliteli sağlık hizmeti vermek için yoğun çaba içindeyiz.

Önümüzdeki günlerde gerek yeni hastane projemiz, gerekse tıbbi cihaz ve personel olanaklarımızı geliştirerek çok daha yüksek performansla sağlık hizmeti vermek hedefindeyiz. Hastanemizin ayrıca her yıl pırıl pırıl pratisyen ve uzman hekimleri sağlık ordusuna kazandırmak gibi bir özelliği de bulunuyor. Tıp fakültemizin uygulama alanı bulunması da bizlere ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Hekimlerimiz gelişen sağlık ve bilişim sektöründe teknolojik gelişmeleri daha yakından takip etmek için yoğun bir araştırma içindeler.

Ya yeni projeler?

Şu anda Denizli’de Doktorlar Caddesi ve Kınıklı Kampüsü'nde olmak üzere iki hastaneye sahibiz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde yeni plaza hastanenin temeli atıldı. Şu anda toplamda 336 yatak kapasitesine sahibiz. Şimdilik her yıl tıp fakültemize 40 öğrenci gelmekte. Plaza hastanemiz tamamlandığında öğrenci adetimiz ve yataklı tedavi oranımız ikiye katlanacak. Yeni plaza hastane bittiğinde bütün birimleri de Kınıklı Kampüsü’nde toplayacağız. Yaklaşık 25 milyon dolara mal olması beklenen plaza hastane 2009 yılının sonlarına doğru tamamen devreye girecek. Hastanemizde de imzaladığı anlaşmalar gereği sosyal güvenlik kurumu hastalarına Medula sistemi üzerinden sevk almadan karneleri ile başvurmaları halinde hizmet verilmekte. Yeni yetişen doktorlarımızla hastalarımıza daha iyi hizmetler veriyoruz. Sağlık personelimiz ve hekimlerimiz büyük bir özveri ile çalışıyor. Hastanemiz adeta bir bölge hastanesi gibi hizmet veriyor. Komşu illerden de çok hasta bize başvuruyor. Yeni hastanemizin de devreye girmesinden sonra bölgeye daha donanımlı hizmet vereceğiz.

KİMDİR

1966 yılında İzmir’de dünyaya gelen Prof. Dr. M. Zafer Sınık, 1990’da Hacettepe Üniversitesi’nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi’nde üroloji ihtisası yapan ve 1999 ’da Pamukkale Üniversitesi'ne Üroloji Uzmanı olarak atanan Sınık, 2007 yılında Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri başhekimliğine atandı. Prof. Sınık, evli ve iki çocuk babası.


Hürriyet Ege

pamukkale&#8217
ye
plaza
hastane
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir