Medimagazin logo

KKTC'de doktorlar bugün de grev yaptı...

KKTC'de, Sağlık Çalışanları Yasa Tasarısında değişiklik yapılmasına karşı çıkarak dün greve giden Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ), tüm hastane ve sağlık ocaklarında bugün de grev yaptı
KKTC'de doktorlar bugün de grev yaptı...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KKTC’de, Sağlık Çalışanları Yasa Tasarısında değişiklik yapılmasına karşı çıkarak dün greve giden Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ), tüm hastane ve sağlık ocaklarında bugün de grev yaptı.

TIP-İŞ’e bağlı hekim ve diş hekimlerinin katıldığı grev, dün olduğu gibi, bugün de 09.00-12.00 saatleri arasında uygulandı. Grev süresince, hastane ve sağlık ocaklarında acil servis dışında hekimlik hizmeti verilmedi.

TIP-İŞ Başkanı Erol Şeherlioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin tavrına bağlı olarak gelecek günlerde tavırlarını belirleyeceklerini belirterek, "Bakanlıkla birlikte hazırladığımız tasarıdaki maddeler kabul edilmediği sürece grevimiz sürecek" dedi.

Sağlık Bakanlığı ile uzlaşarak birlikte hazırladıkları yasa tasarısının, Bakanlar Kurulunda "değiştirilerek, içinin boşaltılmasını" kabul edemeyeceklerini kaydeden Şeherlioğlu, ilgili yasanın önceden hazırlanan şekliyle kabul edilmesini beklediklerini söyledi. Şeherlioğlu, şu ana kadar hükümetten herhangi bir yanıt veya görüşme çağrısı gelmediğini belirtti.

Bakanlar Kurulunun yarın toplanarak bu konuyu değerlendireceği bilgisini aldıklarını ifade eden Şeherlioğlu, grevlere yarın da aynı saatlerde devam edeceklerini, ancak sonrası için Bakanlar Kurulundan çıkacak sonuca göre davranacaklarını kaydetti.

Milliyet

kktc'de
doktorlar
bugün
de
grev
yaptı...
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir