Medimagazin logo

Türkiye ve ABD donör merkezleri anlaştı

Türkiye ve ABD donör merkezleri anlaştı. Donörü ABD’den olan hastanın testleri bir günde ve ‘ilk ücret’ alınmadan yapılacak
Türkiye ve ABD donör merkezleri anlaştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye ve ABD donör merkezleri anlaştı. Donörü ABD’den olan hastanın testleri bir günde ve ‘ilk ücret’ alınmadan yapılacak


DÜNYA Kemik İliği Bankası Donör Federasyonu Türkiye Temsilcisi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası Koordinatörü Doç. Dr. Sarper Diler Amerikan Ulusal Kemik İliği Donör Programı (NMDP) ve dünyanın en büyük donör merkezi olan Amerikan Savunma Bakanlığı Donör Merkezi (DOD Marrow Center)

yetkilileriyle yaptıkları toplantıda alınan kararın önemine dikkat çekti. Tek bir test için başlangıç ve gönderim ücretinin 3 bin 500 ile 6 bin dolar arasında olduğunu ifade eden Diler, testlerin bir günde yapılarak, sonuçların aynı günde gönderilmesinin de karara bağlandığını dile getirdi. Diler, NMDP ve DOD’un Türkiye’nin kemik iliği bankacılığı konusunda uluslararası standartlara ulaşabilmesi için, kendisine her türlü bilimsel ve teknik desteği sağlayacağını oluşturacağı yeni ekibe de eğitim vereceğini anlattı.

Diler ‘Bu önemli işbirliği sayesinde, ülkemizde kemik iliği ve lösemi hastalığının pençesinde ölümle yaşam arasında çaresizce bekleyen çok sayıda hastamızın yaşama şansı yükselecek, kendilerine en uygun vericinin bulunması için yapılan ileri test sonuçlarını aylarca hatta yıllarca beklemek zorunda bırakılmayacak ya da testlerin geç yapılması sebebiyle nakil şanslarını kaybetmeyecekler’’ dedi.


Star

türkiye
ve
abd
donör
merkezleri
anlaştı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir