Medimagazin logo

Kalbi 8 kez duran hastadan hastaneye 500 bin YTL'lik dava

İzmir'de özel bir hastanede "genetik anevrizmalı" damarına yapılan anjiyo ameliyatı nedeniyle sağlığını yitiren ve 8 kez kalbi duran eski THY Uçuş Harekat Kontrol Merkezi Müdürü Atila Horasan, hastane aleyhinde 500 bin YTL'lik tazminat davası açtı
Kalbi 8 kez duran hastadan hastaneye 500 bin YTL'lik dava
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir’de özel bir hastanede "genetik anevrizmalı" damarına yapılan anjiyo ameliyatı nedeniyle sağlığını yitiren ve 8 kez kalbi duran eski THY Uçuş Harekat Kontrol Merkezi Müdürü Atila Horasan, hastane aleyhinde 500 bin YTL’lik tazminat davası açtı.

AA muhabirinin görüştüğü Horasan’ın eşi Esen Horasan, eşinin 2002 yılında ayaklarındaki şişlikler nedeniyle SSK Tepecik Eğitim Hastanesi İç Hastalıkları Kliniğine gittiğini, yapılan tetkikler sonunda anjiyoyaya karar verilerek, özel bir hastaneye sevk edildiğini anlattı.

Eşinin balon anjiyoplasti (PTCA-Stent) operasyonu geçirdiğini belirten Horasan, operasyon sırasında eşinin damarının patladığını, kalbinin durduğunu, kalp masajı ve by-pass ameliyatıyla hayata döndürüldüğünü söyledi.

Ameliyat sırasında eşinin çeşitli enfeksiyonlar kaptığını, sol gözünde görme kaybı oluştuğunu, 2003 yılında da vücudunun sağ bölümüne felç indiğini dile getiren Esen Horasan, şöyle konuştu:

"By-pass ameliyatı nedeniyle eşimin kalp ritmi bozulmuş. 8 kez kalbi durdu. Kalp masajıyla hayata döndü. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan operasyonla kalbine ICD denilen şok cihazı takıldı.

Eşimin kalbi durduğunda bu cihaz devreye girip şok veriyor. Eşim artık bu cihazla yaşamak zorunda." Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bir hekimin, eşine yapılan anjiyo operasyonunun CD’sini incelediğini ifade eden Esen Horasan, şunları anlattı:

"Doktor bize, ’Bu damara asla PTCA-Stent yapılamaz. Bu genetik anevrizmalı bir damar. Yüzde 100 hayati risk taşır. Bu damar ilaç tedavisiyle açılabilirdi. Yapılan müdahale kesinlikle doğru değil’ dedi.

Tüm yaşadıklarımız bu operasyon sonucunda meydana gelmişti. Eşim hiç gereği olmayan bu ameliyat nedeniyle sağlığını yitirdi. Dünya başımıza yıkıldı. Biz de hakkımızı aramak için mahkemeye başvurduk.

Eşimin sağlığını trilyonlar da verseler geri getiremezler. Eşim yaşındayken bu ameliyatı geçirdi. Birçok özel hava yolu şirketi eşimi çalışması için çağırmıştı. Ancak şimdi eski sağlığına kavuşması, yeniden çalışması mümkün değil. Bastonla evin içinde yürüyebiliyor. Eşimin sağlığıyla oynayanların cezalarını çekmelerini istiyoruz."

Milliyet

kalbi
8
kez
duran
hastadan
hastaneye
500
bin
ytl'lik
dava
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir