Medimagazin logo

2016 Boehringer Ingelheim için başarılı bir mali yıl oldu

Boehringer Ingelheim’ın Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesi 2016 yılında satışlarını %14 oranında artırdı.
2016 Boehringer Ingelheim için başarılı bir mali yıl oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bir AR-GE ilaç şirketi olan Boehringer Ingelheim, 2016 mali yılını planladığı dönüşüm sürecine uygun bir şekilde tamamladı. Şirketin net satış tutarı tüm faaliyet alanlarında artış gösterdi. Beşerî ilaçlar, hayvan sağlığı ve biyofarmasötik fason imalatı üzerinde odaklanan Boehringer Ingelheim, 2016 yılında net satış tutarını yaklaşık 15,9 milyar Euro’ya yükseltti.

 

Merkezi Ingelheim Almanya’da bulunan Boehringer Ingelheim’in, 2016 mali yılını değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısına uluslararası birçok gazeteci ilgi gösterdi. 

 

Boehringer Ingelheim Yönetim Kurulu Başkanı Hubertus von Baumbach, Ingelheim’de düzenlenen yıllık basın toplantısında: “Hem beşerî ilaçlarımız hem de hayvan sağlığı ilaçlarımız iyi büyüme oranlarıyla performansımıza büyük katkıda bulundular. 

 

2016 yılında, Boehringer Ingelheim’ın net satış tutarı, ayarlanmış kur bazında yüzde 7,3 oranında bir artışla yaklaşık 15,9 milyar Euro düzeyine ulaştı. Boehringer Ingelheim’in toplam çalışan sayısı, 2016 yılında, dünya çapında yaklaşık 45.700 kişiye ulaştı. 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle de Sanofi’nin Hayvan Sağlığı Birimi Merial’ın devralınmasıyla, şirketimiz toplam da 50.000 çalışana istihdam sağladı.” dedi.

 

Dönüşüm süreci planı hedefe ulaştı

Hubertus von Baumbach, Boehringer Ingelheim’in iki yılı aşkın bir süredir kapsamlı bir dönüşüm üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığını söyleyerek Merial’ın entegre edilmesinin bu süreçte önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti: “Uluslararası rekabet ortamında bu büyüklükteki tek Avrupalı şirketiz. Hedefimiz, bir yandan ortak güçlerimiz, deneyimlerimiz ve yeteneklerimiz üzerine yenilerini inşa ederken bir yandan da her iki organizasyon açısından en iyi olanları muhafaza etmektir. Boehringer Ingelheim, hayvan sağlığı alanında anti-parazit ilaçları ve aşılar konusunda dünya lideridir.” dedi.

 

Beşeri ilaçlar: Yeni ilaç lansmanları ve yüksek Ar&Ge yatırım düzeyleri 

 

Boehringer Ingelheim Yönetim Kurulu Başkanı Hubertus von Baumbach, Beşerî ilaçlar alanında da; hem solunum hastalıkları, kardiyometabolik hastalıklar ve onkoloji terapötik alanlarında, hem merkezi sinir sistemi hastalıklarında, hem de immünoloji alanında büyük ve önemli yenilikler yapmak ve geliştirmek için yoğun çaba göstereceklerine dikkat çekti: “Örneğin, orta vadede, Boehringer Ingelheim, diyabet ilaçlarından biri için olası yeni endikasyonları incelemektedir. Bu yıl, onkoloji terapötik alanında, asbestin sebep olduğu agresif bir akciğer zarı kanseri olan mezotelyomanın tedavisinde de bu ilacın etkili olup olmadığını incelemeyi hedefleyen yeni araştırmalar başlatılmış durumdadır. Daha uzun vadede, Boehringer Ingelheim, üniversitelerle, bilimsel enstitülerle ve biyoteknoloji şirketleriyle ortaklıklar kurmaya da giderek artan oranda eğilecektir. Ar-Ge alanındaki bağlılığımız, genel stratejimizin önemli bir parçasıdır.”

 

Boehringer Ingelheim’ın Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgesi (META) Bölge Genel Müdürü Enrique Manzoni de düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: “META bölgesinde elde ettiğimiz mali sonuçlar, Şirketimizin faaliyet gösterdiği farklı terapötik alanlarda daha iyi tedavi sonuçlarına ulaşmak ve hastalara daha iyi hizmet edebilmek amacına yönelik yaratıcı ve yenilikçi inisiyatifler ile çözümler sunmak için yürüttüğü sürekli ve kesintisiz çabalarını yansıtmaktadır. Bu çabalarda, 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz yeni ve yaratıcı ürünlerin lansmanlarının sayısı etkili olmuştur.

 

Bölgenin ilaç endüstrisi büyüme için giderek daha sağlam ve büyük iş fırsatları sunmaya devam etmektedir ve işimiz için devasa bir odak noktasıdır. Üstelik daha fazla gelişme ve büyüme potansiyeli de bulunmaktadır. Biz de bu başarı öyküsünün bir parçası olmaya devam edeceğiz.” 

 

Boehringer Ingelheim Türkiye Genel Müdürü Evren Özlü de 2016 yılında, META bölgesinde satışların %14 oranında artırıldığına dikkat çekti. Özlü: “Bu kuvvetli büyüme oranlarıyla en iyi performansı gösteren ülkeler arasında %11,9 büyüme oranıyla Türkiye de bulunuyor” dedi.

 

Tüm faaliyet alanlarında net satış artışı

 

Boehringer Ingelheim İcra Kurulu’nun Finanstan sorumlu üyesi Simone Menne de yıllık basın toplantısında geçtiğimiz yılda faaliyet alanlarının tümünde büyüme kaydedildiğini açıkladı: “2016 yılında net satış tutarındaki artış bizim beklentilerimizi bile aştı. Bunun altında yatan faktörler, yeni geliştirilen ürünlerimizin piyasaya başarıyla sunulması ve mevcut ilaçlarımızın da iyi bir pazar pozisyonuna sahip olmasıdır. Ayrıca, bağışıklık hastalıkları alanında AbbVie ile iş birliği kapsamında kararlaştırılan bir ödemenin yapılması da bu iyi ve yüksek performansa katkıda bulundu. Boehringer Ingelheim’ın geçen yıl 613 milyon Euro net satış tutarına ulaştığı biyofarmasötik fason imalat alanıyla birlikte, toplam büyüme oranı yüzde 6,4 olarak gerçekleşti.”

boehringer ingelheim
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir