Medimagazin logo

ABD Meclis Başkanı'na sağlık sigortası protestosu

ABD Meclis Başkanı Ryan, New York'un Harlem bölgesindeki sözleşmeli bir okulu ziyareti sırasında, Trump'ın sağlık sigortasını desteklediği için protesto edildi
Kaynak: AA
ABD Meclis Başkanı'na  sağlık sigortası protestosu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın getirdiği sağlık planına şiddetle karşı çıkan ABD Meclis Başkanı Paul Ryan, New York'un Harlem semtindeki bir sözleşmeli okulu ("charter school") ziyaretinde protesto edildi.

Cumhuriyetçi Partili Ryan, CEO'luğunu ABD Başkanı Donald Trump destekçisi Eva Moskowitz'in yaptığı New York'ta 34 okulun bağlı olduğu "Başarı Akademisi"nin, Harlem'in Malcolm X Bulvarı'ndaki okulunu ziyareti sırasında protesto gösterisiyle karşılaştı.

Okul girişinde toplanan kalabalık, CEO Moskowitz tarafından karşılanan Ryan aleyhinde slogan atıp, mezar taşı benzeri pankartlar taşıdı. Pankartlarda, "Astım masrafını karşılayamadım.", "Rahat uyu. Sağlık sigortasını kaybettim", "Rahat Uyu. Ölüm nedeni kesintiler" gibi ifadeler yer aldı.

Protestoda, "Herkese sağlık sigortası" diye bağıran göstericilerden biri, Ryan'a karşı "Gece nasıl uyuyorsun? Sağlık sigortası bir insan hakkıdır." diye seslendi.

Obamacare, Demokratların 40 yıllık uğraşının sonucunda 2010'da kanunlaştırılmıştı.

New York Meclis Başkanı Melissa Mark-Viverito dün bir panelde yaptığı konuşmada, New Yorklulara Ryan'ın ziyaretini protesto etmeleri çağrısında bulunmuştu.

Bu arada, okulun eğitim kadrosundan bir grup, Moskowitz'e yazdıkları mektupta Trump'ı ve Eğitim Bakanı DeVos'u desteklemesinden dolayı rahatsızlıklarını belirtip, Trump'ın göçmenlik ve sınır dışı etme politikalarına karşı sessiz kalmasını eleştirmişti.

abd
sağlık sigortası
protesto
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir