Medimagazin logo

Adana Diş Hekimleri Odası eski başkanı Savaş toprağa verildi

Karaciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Adana Dişhekimleri Odası eski Başkanı Mustafa Asım Savaş düzenlenen törenle toprağa verildi.
Adana Diş Hekimleri Odası eski başkanı Savaş toprağa verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Savaş için Adana Dişhekimleri Odasında cenaze töreni düzenlendi. Çok sayıda dişhekiminin yanısıra Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, bürokrat ve sevenlerinin katıldığı törende konuşan Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman, ”Asım ağabeyi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Merhum Asım ağabeyin eşi Nilgün Savaş ve üç kızının acısını yürekten paylaşıyoruz. İnancımıza göre dünyadaki insan hayatı ezanın okunmasıyla namaza durulması arasında geçen zamandır. Asım ağabeyin 1948 yılında kulağına okunan ezan ile az sonra da nasip olursa namazını kılacağız. İster yüz sene yaşayın ister doksan sene ancak dünya hayatı çok kısa. Önemli olan bu kadar kısa zamana çok şeyleri sığdırabilmek. Buradaki sevenleri, Türkiye’nin her tarafından birlik, oda başkanları, siyasiler sürekli arayıp taziyede bulunuyorlar. Bir insanın bu kadar seveninin olması kadar güzel bir şey yok. Ölüp gittikten sonra hepimiz toprak olacağız. Ancak geride bir seda bırakmak lazım. Adana Dişhekimleri Odasının kuruluşunda Türk Dişhekimleri Birliğinin kuruluşun da ve kurumsallaşmasın da her zaman en çok emeği geçen insanlardan birisidir Asım ağabey. Uzun yıllar beraber çalıştık. Baba evlat gibiydik. Bu oda burada durduğu süre Asım ağabey asla unutulmayacak” diye konuştu.

Burada yapılan saygı duruşunun ardından sevenlerinin taşıdığı tabut cenaze aracına alınarak Kabasakal Mezarlığında kılınan cenaze namazından sonra dualarla defnedildi.
 

adana
diş
hekimleri
odası
eski
başkanı
savaş
toprağa
verildi
Yorum (1)
erdinç nayır
karaciğer kanseri değil, akut lösemi. Asım Savaş, Asım amcam desem daha doğru... üzücü bir haber, allah rahmet eylesin...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir