Medimagazin logo

Aile hekimlerinin, nöbete gitmedikleri için aldıkları ceza puanları, sözleşmelerinin feshinde kullanılmayacak

Sağlık-Sen, 2016 Ekim Kurum İdari Kurul Toplantısı’nda konuyu masaya taşımış ve nöbet kaynaklı ceza puanlarının sözleşmede kullanılmaması gerektiğini talep etmişti. Söz konusu düzenleme, bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Aile hekimlerinin, nöbete gitmedikleri için aldıkları ceza puanları, sözleşmelerinin feshinde kullanılmayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş yaptığı açıklamada, aile hekimlerine getirilen nöbet mecburiyetini, ısrarlı talep ve takipleri sonucu kaldırılmasını sağladıklarını belirterek, “Zorunlu nöbet kaldırıldı. Aile hekimlerimiz, sendikalarının aldığı eylem kararı gereği nöbete gitmiyorlardı. Nöbetin yasal dayanağı kalkmışken, buradan kaynaklı bir cezanın uygulamada olması anlamsızdı. Kurum İdari Kurul toplantısında konuyu masaya getirdik ve aile hekimlerimizin mağduriyetini giderdik. Konuyu Sağlık Bakanımızla yaptığımız görüşmelerde de dile getirdik ve sayın bakanımızdan sorunun çözümüne yönelik söz almıştık.” şeklinde konuştu.
Resmi Gazete’de bugün yayınlanan yönetmeliğe göre; nöbete gitmedikleri için ihtar puanı alan aile hekimliği çalışanlarının bu ihtar puanları sözleşmenin feshinde etkili olmayacak, hesaplamaya alınmayacak. Sağlık-Sen, aile hekimliği çalışanlarına nöbete gitmemeleri nedeniyle verilen ihtar puanlarının iptalini Ekim 2016 KİK talebi olarak sunmuştu. O talep sonra böyle bir düzenleme yapıldı.

aile hekimleri
ceza puanı
nöbet
sağlık sen
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir