Medimagazin logo

Ambulansın sirenlerini kadınlar çalıyor

Antalya Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan ileri, güvenli sürüş teknik eğitimi alan 110 paramedik ve acil tıp teknisyeni kadın, 5 yıldır kentte ambulans şoförü olarak görev yapıyor.
Ambulansın sirenlerini kadınlar çalıyor
Antalya Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan ileri, güvenli sürüş teknikleri eğitimi alan 110 paramedik ve acil tıp teknisyeni kadın, 5 yıldır ambulans şoförü olarak görev alıp acil vakalara müdahale etmek üzere gaz pedallarına basıyor. Antalya'da ambulans şoförlüğü yapan Ümmühan Özdemir, Ümmühan Tulpar ve Emine Taş Fotoğraf: AA/ Süleyman Elçin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Antalya Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan ileri, güvenli sürüş teknik eğitimi alan 110 paramedik ve acil tıp teknisyeni kadın, 5 yıldır kentte ambulans şoförü olarak görev yapıyor.

"Bu kutsal mesleği yapmak bana nasip oldu"

Antalya'da 5 yıldır ambulans şoförü olarak görev yapan Emine Taş, "Bu kutsal mesleği yapmak bana nasip oldu. Yaptığım işten çok mutluyum. Bir hastayı hastaneye yetiştirmek ve güvenli ellere teslim etmek çok güzel bir duygu" dedi.

"3 kadın niye geldiniz' diyorlar"

Ambulansta çalışmanın, hayat kurtarmanın çok güzel bir duygu olduğunun altını çizen Ümmühan Özdemir ise şöyle konuştu:

"Ambulansta kadın olmanın avantajları var ama bazı hasta yakınları bizi görünce '3 kadın niye geldiniz' diyorlar. Yolda giderken 'bravo, helal olsun' diyenler de oluyor. Sedyeyi inidirip, kaldırabildiğimizi ve erkeklerin yaptığı her şeyi yapabildiğimizi görenler mutlu oluyor ve bize karşı algıları değişiyor."

"Sürücü koltuğunda beni görenler 'o maşallah. Bravo kızım' diyorlar"

Erkek şoförlerle ambulans kullanma noktasında bir farklarının bulunmadığını kaydeden Ümmühan Tulpar da şunları kaydetti:

"Sürücü koltuğunda beni görenler 'o maşallah. Bravo kızım' diyorlar. Vaka yerinde beni alkışlayanlar oluyor. Eşim de ambulans şoförü. Bazen ona 'normal arabada değil ama ambulansta seninle kapışırım. Seni geçerim' diye takılıyorum."

 

ambulans
antalya saglik mudurlugu
paramedik
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir