Medimagazin logo

Burun düşme problemi tarih oluyor

Tıptaki son gelişmeler, estetik operasyonlar hakkında yaşanan endişeleri ve kulaktan dolma yanlış bilgileri efsaneye dönüştürüyor.
 Burun düşme problemi tarih oluyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Burun ameliyatı sonrası burun düşer mi? Ameliyat sonrası gözlük takılır mı? Nefes alma sorunu yaşanır mı? gibi merak edilen sorulara İmep Estetik'ten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Y. İlker Manavbaşı, açıklık getiriyor.

Estetik burun ameliyatı yaptıran hastaların, operasyon sonrası yaşadığı en büyük korkulardan biri burun düşmesinin yaşanıp yaşanmayacağıdır. Oysaki son yıllarda burnu oluşturan her yapıyı ayrı ayrı ele alan çeşitli ameliyat teknikleri gelişmiştir. Bunlar uygulandığında hiçbir hastada burun düşmesi problemi oluşmamaktadır. Ancak burun ucu hareketli bir yapı olduğundan burun ameliyatı sırasında doğru teknikler uygulanmazsa, zamanla yerçekiminin de etkisiyle aşağı doğru düşebilmektedir.

AMELİYAT SONRASI GÖZLÜK TAKILABİLİR, NEFES ALMA SORUNU DA YAŞANMAZ

Estetik burun ameliyatından sonra hasta burnunda ağrı ve acı hissetmez. Burun kemikleri kırılmayıp, özel aletler ile kesildiğinden bu işlem ağrı oluşturmaz. Estetik burun ameliyatından 1 hafta sonra yani alçı çıktıktan sonra gözlük takmaya başlanmasında hiçbir sakınca yoktur.

Son yıllarda burun ameliyatlarında tampon yerine silikon splint tercih edilmektedir. Bunun sebebi, tampona nazaran nefes almaya izin vererek, çıkarılırken hastaya acı vermemesidir. Ameliyattan sonra ilk hafta silikonlar nefes almaya kısmen de olsa izin verirler. Silikonlar alındıktan sonra hiç bir sorun kalmaz ve normal nefes almaya devam edilir. Ayrıca, ameliyata bağlı nefes alma sorunu bir yana, hastalar ameliyatlardan sonra burundan daha iyi nefes almaktadır.

burun düşmesi
burun ameliyatı
rinoplasti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir