Medimagazin logo

Chiesi İlaç: 2017 KOAH raporunda bazı eksiklikler mevcut

KOAH 2017 raporu GOLD yayımlandı. Chiesi İlaç Firması’na göre raporun daha kapsamlı incelenmesi ve tedavi tavsiyeleri ile daha ayrıntılı bir değerlendirme içermesi gerekiyor
Chiesi İlaç: 2017 KOAH raporunda bazı eksiklikler mevcut
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığına Karşı Küresel Girişim Programı  (Global iniative for chronic Obstructive Lung Disease -GOLD) 2017 raporu yayımlandı.  Raporun yayımlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Chiesi İlaç yetkilileri yaptıkları yazılı açıklamada,  raporun daha kapsamlı bir inceleme ve tedavi tavsiyeleri ile daha ayrıntılı bir değerlendirme içermesi gerektiğini düşündüklerini ifade etti.

‘’Üç önemli konuya dikkat çekmek istiyoruz’’

Raporda yer alan konulardan,  hastalık tanımındaki değişiklik, sınırlı kanıtlar ve onaylı ürün endikasyonları ile ilgili üç ana konuya dikkat çeken Chiesi İlaç, 

‘’Kılavuzun önceki versiyonuna kıyasla her ne kadar hastalık tanımından inflamasyon (yangı veya iltihaplanma) çıkartılmış olsa da, patofizyoloji (fiziksel ya da biyokimyasal işlevlerde bozulma) bölümünün önemli bir kısmı, küçük hava yolları düzeyinde inflamatuar reaksiyonun etkisine dikkat çekilmek suretiyle halen KOAH'ın inflamatuar paternine odaklanmaktadır. Bu nedenle yeni raporda, hastalığın temel özelliği olan inflamatuar paterninin gözden kaçırıldığı, ya da buna tedavi önerilerinde daha düşük bir öncelik verildiği görülmektedir.‘’ açıklamalarında bulundu.

GOLD raporunda, Grup C ve D hastalar için terapötik tavsiyelere ilişkin doğrudan kanıt bulunmadığına dikkat çeken firma yetkilileri, 

‘’Yakın zamanda yapılan bir çalışmada spesifik bir LABA/LAMA kombinasyonunun alevlenmeler açısından spesifik bir İKS/LABA kombinasyonundan üstün olduğu bildirilmiştir. Ancak bu etki, daha önce birden fazla alevlenme yaşamış hastalarda gösterilmemiş ve grup C hastalar bu çalışmaya dahil edilmemiştir. Sonuç olarak, LAMA tedavisinden LABA/LAMA kombinasyonuna basamak artışı, en azından sorgulanabilir olup, kanıtlarla desteklenmemektedir.‘’ ifadelerini kullandı.

Onaylı ürün endikasyonları ve Avrupa İlaç Kurumunun (EMA) son durumu ile uyumsuzluklar olduğunu belirten Chiesi İlaç yetkilileri, şunları kaydetti:

‘’Grup D hastalarda birinci seçenek olarak ve grup C hastalarda LAMA tedavisinden basamak atlamak şeklinde LABA/LAMA kombinasyonuna odaklanan bu yeni doküman, sağlık mesleği mensuplarının ulaşabileceği hali hazırda mevcut tüm LABA/LAMA kombinasyonlarının onaylı endikasyonu ile uyumlu değildir.

GOLD raporu, içerisinde yer alan ‘GOLD Komitesi, en az bir büyük ruhsatlandırma ajansı tarafından onaylanmamış tedaviler için tavsiyelerde bulunmaz’ ifadesine rağmen alevlenme riski yüksek olan hastalarda bu ürünlerin endikasyon dışı ve onaylı olmayan bir klinik kullanımını önermektedir. ‘’
 


Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığına Karşı Küresel Girişim (GOLD) programı, 1998 yılında başlatılmış olup amacı mevcut en iyi bilimsel bilgilere dayanarak Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığının (KOAH) yönetimi ve tedavisi için öneriler oluşturmaktır.

“KOAH Tanı, Tedavi ve Önleme için Global Strateji”, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığına Karşı Küresel Girişime ait bir konsensüs raporudur. İlki 2001 yılında yayınlanmış olan bu rapor, 2006 ve 2011 yıllarında iki büyük revizyona uğramıştır. 2013’ten bu yana GOLD raporu, literatürde ortaya çıkan bilimsel kanıtlar doğrultusunda son derece yetkin uzmanlardan oluşan uluslararası bir panel tarafından yılda bir güncellenmektedir. Bu rapor, KOAH tedavisine ilişkin tavsiyeleri içermekte olup hem klinik alanda hem de Ar&Ge sektöründe KOAH’ın tanısı, tedavisi ve önlenmesi için referans alınan bir strateji dokümanı olarak kullanılmaktadır.

 

koah
chiesi i̇laç
koah 2017 raporu gold
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir