Medimagazin logo

Cizre ilçesinde, ilk defa katarakt ameliyatı yapıldı.

Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesinde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Hidayetullah Erzen, Op. Dr. Mehmet Önal ve Op. Dr. Hakan Şensöz tarafından ilk defa "YAG lazer ameliyatı" yapıldı ve Halim Ece (82) , Halil Dalmış (57) ile Bahar İlhan (39) sağlıklarına kavuştu.
Cizre ilçesinde, ilk defa katarakt ameliyatı yapıldı.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ŞIRNAK-Hastane Başhekimi Erzen, yaptığı açıklamada, Şırnak Kamu Hastaneleri Birliği tarafından hastaneye alınan cihaz ile ilk defa ameliyat yaptıklarını söyledi.

Göz hastası olan Halime Ece'nin daha önce ameliyat olmasına rağmen bulanık gördüğünü anlatan Erzen, şunları kaydetti:

"Hastanın muayenesinde gözünde ikinci bir katarak tespit ettik. Bu da zamanla göz içine konulan merceğin arkasındaki zar matlaşmaya başlıyor ve hasta sanki yeniden katarakt oluyorum hissine kapılıyor. Bu tür hastalarda zarda oluşan matlaşmış kısmı alıyoruz. Bu ameliyat ayakta yapılan bir ameliyat. Göz 20 dakikalık hazırlanma sürecinden sonra, ameliyat 5-10 dakikada tamamlanıyor. Yapılan kısa süreli ameliyattan sonra hasta ayakta tedavi görmüş olarak eski görme derecesine kavuşuyor."

sirnak
selahattin cizrelioğlu devlet hastanesi
Yorum (5)
oftalmolog
nasıl bir haber başlığı bu, lütfen dikkat edelim. ilk defa katarakt ameliyatı yapıldı diyorsunuz içerikte ameliyatla ilgili işlem yok. yapılan işlem ameliyat değil yag lazer kapsülotomidir. yani ameliyat değil uygulanan lazer işlemidir. açıklamayı yapan oftalmolog değil herhalde eğer bu işlemi ameliyat olarak tanımlıyorsa diyebilcek birsey yok .
1
Cevapla
METİN
bu işlem için kullanılan cihaz çok pahalı..bu tür cihazların ilçelere alınması BÜYÜK BİR İSRAFTIR...
9
Cevapla
Hulusi Özer
Bahsi geçen cihaz 50 bin TL civarında. Cizreden bir hastanın Diyarbakıra bu basit işlem için gitmesi, işlem günü alıp beklemesi, bu süre zarfında konaklaması, yemesi, içmesi...? Peki yüz hastanın maddi manevi kaybettikleri? Vesile olandan da yapandan da Allah razı olsun. Düşünürken işlerin biraz bu tarafından da bakın lütfen. Zaten zor bir bölgede çalışan arkadaşlara destek olun.
2
Cevapla
Ahmet
İsraf değil o o dedigin birilerinin de rantı kucaklamasidir o. O ne ki bu daha bunun lelesi bunudaha lolosu var :(
3
Cevapla
Kamil tas
Benim de merak ettiğim nokta ilçe devlet hastanesinde 3 göz hekimi fazla değil mi? Demek yeteri kadar göz hekimi yetişmiş ülkemizde ilçelerde bile 3 adet olduğuna göre.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir