Medimagazin logo

Diş hekimliği bu yıl öğrenci alacak, sırada tıp fakültesi var

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınacağı bildirildi.
Diş hekimliği bu yıl öğrenci alacak, sırada tıp fakültesi var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik, yaptığı yazılı açıklamada,  2016-2017 eğitim-öğretim yılında Diş Hekimliği Fakültesine 40 öğrenci alınacağını belirtti.     

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kliniği'nin bir süre önce hasta kabulüne başlayarak, Uşak'a ve bölgeye hizmet verdiğini anlatan Çelik, şunları söyledi:
"Uşak Üniversitesi 10. Yılını kutluyor. 10. Yılımızı kutladığımız 2016 yılında Uşak'a ve bölgemize yeni müjdeler vermeye devam ediyoruz. İlk müjdemiz kliniğimizin açılmış olmasıydı. Şimdiki müjdemiz ise gelecek eğitim-öğretim yılında Diş Hekimliği Fakültemize öğrenci alınması. Bu teklifimiz YÖK tarafından kabul edildi. Gelecek dönem 40 öğrenci alarak eğitim-öğretime başlayacağız. Sırada ise Tıp Fakültesi var. Şehrimizde uygun görülen bir binanın Tıp Fakültesi Temel Bilimler Binası olarak tahsisi mümkün olursa Tıp Fakültemize öğrenci alacağız. Bu konuda destek bekliyoruz. Uşağımız için Tıp Fakültesi önemli bir değerdir. Tıp Fakültemiz, Uşak'ın marka bir şehir olması yolunda önemli adımlardan birisidir. Tıp Fakültesi, Uşak'ın hak ettiği bir fakültedir."     

Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Hem Uşak hem de çevre illerin ilçelerinden olan Simav, Gediz, Şaphane, Pazarlar, Selendi, Çivril, Dumlupınar, Kula ve Hocalar gibi ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızın da sağlık hizmetlerini Uşak'tan aldığı düşünülecek olursa Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin hizmet vereceği alanın büyüklüğü ortadır. Ayrıca şehrimizden ve çevresinden sağlık göçünün de engellenmesi açısından Tıp Fakültemizin önemli olduğu açıktır. Böylesi önemli bir konuda şehrimizin ve bölgemizin desteğini önemsiyoruz. Uşak'ın tüm kurum ve kuruluşları, iş adamlarımız, hayırseverlerimizin el birliği ile Tıp Fakültemizi öğrenci alacak ve klinik hizmetler verecek duruma getirmeyi hedefliyoruz."  

dis hekimligi
usak universitesi
tip fakultesi
dis hekimligi fakultesi
Yorum (1)
Tahir Abalı
4 yıldır tıp fakültesi okumak için ygs lys hazırlanıyorum.ailemin durumu olsaydı ilk yıl vakıf üniversitesi tıp fakültesi okuyup şimdi 4.sınıfta olacaktım.neden mi çünkü devlet üniversiteleri tıp fakültesi kontenjanları çok az.madem ülkemizde tıp hekimlerine ihtiyaç duyuluyor neden tıp fakültesi kontenjanları arttırılmıyor.2milyon aday içinden 50 bininci olan aday tıp fakültesi eğitimi alamaz mı ! Yök ttb neden tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi kontenjanlarının arttırılmasına karşı oluyorlar ?
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir