Medimagazin logo

Doğum kontrol hapını paketlerken sıralama karıştı, hamilelik riski arttı!

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), büyük bir ilaç firmasına ait doğum kontrol ilacını, ilacın paketlemesinde yapılan bir hata nedeni toplatma kararı aldı. Paketlemede yapılan hata nedeni ile kişilerin ilacı aldıklarını düşünerek günlerce korumasız olabileceği söylendi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Doğum kontrol hapını paketlerken sıralama karıştı, hamilelik riski arttı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), büyük bir ilaç firmasına ait doğum kontrol ilacını, ilacın paketlemesinde yapılan bir hata nedeni toplatma kararı aldı. 

FDA resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirmede, paketlemede yapılan bu hata nedeni ile kişilerin ilacı aldıklarını düşünerek günlerce korumasız olabileceği söylendi.

Geçen sene Amerika’nın en büyük ilaç firmalarından biri tarafından piyasa sunulan ilaç, günde bir kez alınan ve çiğnenebilen bir ürün. Kadınlar adet döngüleri başlamadan önce 24 gün boyunca hormonal beyaz ilacı alıyor sonrasında ise,  4 gün kahverengi plasebo ilaçları kullanıyor. 

Bir kullanıcı tarafından raporlanan paketleme hatasına göre ise,  üretimi hatalı yapılan bir parti üründe 4 plasebo ürün en başta yer alıyor. Paketlemede meydana gelen bu hata nedeni ile adet döngüsü sonrası ilk olarak plasebo ilacı kullanan kadınlarda hamile kalma riski ortaya çıkabileceği belirtiliyor.

Hatalı ürünleri kullanan kişilerde bu zamana kadar istenmeyen bir gebeliğin raporlanmadığını bildiren FDA, ilacın hatalı partisinin istenmeyen gebeliklere sebebiyet vermemesi için ürünü piyasadan toplatma kararı aldı.
 

fda
doğum
kontrol
ilaç
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir