Medimagazin logo

Enjektör yutan tavuk ameliyat edildi

Zonguldak'ta sahibinin ilaç vermek istediği tavuğun yuttuğu enjektör, veteriner kliniğinde yaklaşık bir saat süren ameliyatla çıkarıldı.
Enjektör yutan tavuk ameliyat edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Alınan bilgiye göre, beslediği tavuklardan biri hastalanan bir kişi, şırıngada sulandırdığı ilacı hayvana içirmek istedi. Bu sırada tavuğun şırıngayı yutması üzerine sahibi hayvanı özel bir veteriner kliniğine götürdü.

Yapılan tetkiklerin ardından anesteziyle uyutulan tavuğun kursağında kalan enjektör, yaklaşık bir saat süren ameliyatla çıkarıldı.

Veteriner hekim Önder Alkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, meslek hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.

Kliniğe getirilen tavuğun önce röntgeninin çekildiğini belirten Alkan, "Enjektörün tavuğun kursağında kaldığını belirledik. Anesteziyle uyuttuğumuz tavuğun kursağında kalan enjektörü çıkarttık. Ameliyatın ardından tavuğu sahibine teslim ettik" dedi.

Tavuğun yuttuğu enjektörün 10 mililitrelik olduğunu ifade eden Alkan, hayvanın birkaç gün sonra kontrole getirilmesini beklediklerini kaydetti.

enjektör
yutan
tavuk
ameliyat
edildi
Yorum (1)
Ahmet Rasim Küçükusta
Bu tıpkı "yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıktı" meselesi gibidir. Ameliyattan maksat “tavuğu mu kurtarmaktır enjektörü mü”?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir