Medimagazin logo

Fizyoterapistler sağlığın korunmasında önemli

Türkiye Fizyoterapist Derneği Başkanı Yavuz Yakut, fizyoterapistlerin sadece bir hastayı tedavi etmediğini, özellikle sağlığın korunmasında en önemli görevin fizyoterapistlere düştüğünü belirtti. Türkiye Fizyoterapist Derneği, Dünya Fizyoterapi Günü dolayısıyla TOBB'da bir panel düzenledi
Fizyoterapistler sağlığın korunmasında önemli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Fizyoterapist Derneği Başkanı Yavuz Yakut, fizyoterapistlerin sadece bir hastayı tedavi etmediğini, özellikle sağlığın korunmasında en önemli görevin fizyoterapistlere düştüğünü belirtti. Türkiye Fizyoterapist Derneği, Dünya Fizyoterapi Günü dolayısıyla TOBB'da bir panel düzenledi.

"Sağlık İçin Hareket: Toplumun Bilinçlendirilmesi" konulu panelde konuşan Yakut, panelin ülke çapında başlatılacak "sağlık için hareket" kampanyasının ilk olmasını umut ettiklerini söyledi.

Fizyoterapistlerin amaçlarının, koruyucu ve önlenebilir hastalıkları geliştirilebilir yöntemlerle kişiye, gruba veya hastalığa göre tedavi etmek olduğunun altını çizen Yakut, "Fizyoterapist sadece bir hastayı tedavi etmez, özellikle sağlığın korunmasında en büyük görev fizyoterapistlere düşüyor" diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Baltacı da fiziksel hareketsizliğin bir halk sağlığı problemi olduğunu ifade etti.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde fiziksel hareketsizliğin yaygın olduğunu kaydeden Baltacı, Dünya Fizyoterapi Günü aracılığıyla fiziksel aktivitenin yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Baltacı, ayrıca Sağlık Bakanlığı ekiplerinin "masa başında ve bilgisayarla çalışanların" ve "tren seyahati sırasında yolcuların" yapması gereken hareketleri içeren videolar hazırladıklarını bildirdi.

Masa başında yapılması gereken hareketleri içeren videonun bilgisayarla çalışılan kurumlar arasından isteyenlere dağıtıldığını kaydeden Baltacı, tren yolcuları için de trenlerde 8 dakikalık bu videoların gösterildiğini belirtti.

Panel, meslekte 20'inci yılını tamamlamış fizyoterapistlere plaket verilmesiyle sona erdi.

CNN TÜRK

fizyoterapistler
sağlığın
korunmasında
önemli
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir