Medimagazin logo

Kırşehir'de 'Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı' düzenlendi

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı" düzenlendi.
Kırşehir'de 'Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı' düzenlendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kent merkezinde bir otelde düzenlenen çalıştaya, Kırşehir Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Alan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği idari sorumluları, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlar katıldı.

Programda konuşan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Fatma Lütfiye Yiğit, anne ve bebek ölümlerinin azaltılması adına tedbirler alınması, her anne ve anne adayının kendi ile bebek sağlığı hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini aktardı.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, düzenlenen çalıştayla bebek ölüm oranını daha aşağıya çekebilmek adına gerekli adımları belirdiklerini ve farkındalık oluşturmayı planladıklarını kaydetti.

Kırşehir'in bebek ölüm oranında Türkiye ortalamasının altında olduğuna dikkati çeken Demirbaş, sağlık camiasının her bireyinin bebek ölümleri hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

bebek olumleri
kirsehir
Yorum (1)
DOCTOR BONE
ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞTAY OLMUŞ.TEBRİKLER.YALNIZ BU ÇALIŞTAYDA ÇOCUK UZMANI C.U VE KADIN DOĞUM UZMANI F.C OLMASINI DA ÇOK ARZU EDERDİM.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir