Medimagazin logo

Kur'ada sadece İstanbul'a itiraz edildi! Bütün iller dahil edilsin!

Sağlık çalışanlarının sadece İstanbul için tayin başvurusu yapabilmesine itiraz edildi
Kur'ada sadece İstanbul'a itiraz edildi! Bütün iller dahil edilsin!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı’nın, iller arası tayin yerine sadece İstanbul için tayin başvurusu açmasına yazılı itiraz ederek, yazılı başvuruda bulundu. Sağlık-Sen tarafından bakanlığa gönderilen yazıda, her yıl yapıldığı gibi zamanı geldiğinde bütün illeri kapsayacak iller arası tayin kurası başvurularının açılması istendi. 
Sağlık-Sen’in yazısında, atama kurasının, İstanbul ilinde açılan sağlık tesislerinin personel ihtiyacını karşılamak için, diğer iller arası atama kurasını yapmayacak olmasının geçerli bir mazeret durumu olmadığı ifade edildi. Yazıda, “İller arası atama dönemi, Temmuz ayı haricinde Ocak ayında yapılsa bile, Ocak ayındaki atama dönemi kış ayında gerçekleştiği için personellerin atandıktan sonra çocuklarının okulları değiştirmeleri ve evlerinin taşınması hiç beklenmeyecek mağduriyetler yaşatacaktır. Bunun yanında, yıllardır Ocak ve Temmuz aylarında yer değiştirme kurası ilanı yayınlanmakta ve sağlık çalışanları bu ilanları beklemektedir” ifadelerine yer verildi.

Yazıda ayrıca, İstanbul haricinde diğer iller için 2017 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Sureti İle Atama Kurasının vakti geldiğinde ilan edilerek, bu mağduriyetlerin yaşanmadan önlenmesi istendi.

İstanbul'da çalışmak özendirilmeli
Konuyla ilgili olarak Sağlık-Sen’den yapılan açıklamada, İstanbul’ a özel iller arası yer değiştirme başvurusu açıldığı hatırlatılarak, iller arası tayinin yine İstanbul’la sınırlandırılmasının iller arası yer değişikliği bekleyen ve tüm planlarını bu tayin başvurusuna göre yapan birçok sağlık çalışanını mağdur edeceği ifade edildi.
İstanbul’un istihdam sorununu çözmek ve çalışanların İstanbul’da görev yapmasını özendirecek uygulamalara geçilmesi istenen açıklamada, “Sağlık çalışanlarının neden bu şehirde görev yapmak istemeyip başka illere tayin istediği konusunda çalışma yapılıp, sorunlar çözülmesi gerekirken, bu sorunun çözümü için iller arası tayin bekleyen sağlık çalışanlarının umutlarını kırmak, sorunları çözmeyecek, yeni sorunlar üretecektir. İstanbul’daki yetersiz istihdama çözüm aranacak ve sağlık çalışanlarının burada çalışması sağlanacaksa, öncelikle sorunlar çözülmeli, özendirici uygulamalar hayata geçirilmelidir” denildi. 
 

atama kurası
tayin
isteğe bağlı
istanbul
sağlık sen
itiraz
Yorum (7)
dr.mikro
Daha önce yılda 3 kez (OCAK, HAZİRAN, EYLÜL) yapılan kurum içi atama yılda 2 ye (OCAK, TEMMUZ) düşürülmüştü. Şimdi Temmuz atamasını da iptal etmek istiyorlar böyle saçmalık olmaz. Ocak ataması kış dönemine geldiği ve okulların açık olduğu bir dönem olduğu için en çok tercih edilen yaz aylarına gelen kuralardı. Bu yanlıştan bir an önce dönülsün. Sağlık-Sen de sadece açıklama yapmak yerine sendikacılığın gereğini yapsın.
50
Cevapla
Caner
Bakanlıkta calışanların tayin gibi bir dertleri olmadığı için,dönemlerin kaldırılması umurlarında değil....
22
Cevapla
a.v.
bundan sonraki kurum içi atama kurasınıda ankara ili için yapsınlar!
20
Cevapla
t. y.
mecburi hizmeti biten veya çalıştığı yöreden memnun olmayıp yerini değiştirmek isteyen birini zorla istemediği bir yerde çalışmaya yönlendirmek ve zorlamak bu çağda hem çok saçma sapan hemde yanlış bir uygulama ...
18
Cevapla
AHMET
Bu keyfi ve palyatif bir uygulamadır. Bu şekilde problemler çözüme değil daha çözümsüz hale gelir. Ne yazık ki bakanlığımız sürekli özlük haklarımızı kısıtlamaktadır. "İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kurası" alınan keyfi kararla "İstanbul İli İstesen de İstemesen de Mecburi Yer Değiştirme Kurası" olarak değiştirilmiştir. Bu bir hak gasbıdır.
19
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir