Medimagazin logo

Lazer epilasyon kişiye özeldir...

Yanlış yer ve kişilerce yapılan lazer epilasyonun bazen hastaların gerek vücutlarında gerekse ruhlarında istemedikleri izler bırakabildiğini belirten KadıköyŞifa Sağlık Grubu Kaliteli Yaşam Polikliniği Koordinatörü Dr. Yasemin Savaş; lazerde başarının ancak doktor nezaretinde, doğru yaşta, doğru kişide, doğru cihaz ve doz ile sağlanabileceği konusunda uyarıyor.
Lazer epilasyon kişiye özeldir...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Lazer epilasyon; 2 ayda bir kez kendimize zaman ayırarak (ortalama 2-12 hafta ) hayatımıza tüm ömürde yaklaşık bir hesapla 2 ay katmak demektir. Bunun yanı sıra gelecek olan konfor , özgüven , rahatlık , hijyen ve sağlık katkıları da ilave faydalarıdır.
Bilinmesi gereken temel konu şudur ki; lazer epilasyon sanıldığı yada gösterildiği kadar basit, herkesin, her yerin yapabileceği bir işlem değildir. Bu işlem kıl foluküllerini tahrip etmeyi hedefleyen bir tedavidir. Bu tedavi sırasında gözetilmesi gereken pek çok başlık vardır. Ancak doğru zamanda, doğru yaşta, doğru kişide, doğru cihaz ve doz ile tedavi başarıyı beraberinde getirir.
Lazer epilasyon uygulamasında yüksek etki için , hem dokuyu ve hem de  cildi korumayı hedeflemek gerekir. Aynı zamanda kişinin belki kendinin bile farkında olmadığı sağlık ile ilgili problemleri konusunda yüksek farkındalığa sahip olmak gerekir. Hormonal değişimler, kronik bazı hastalıklar, özel yaş dönemleri , cilt hassasiyetleri ancak bir sağlık kuruluşunda ve sağlık ekibince özenle takip edilebilir. Hijyen şartlarına özen göstererek tedavinin gerçekleştirilmesi de ayrıca dikkat edilmesi gereken bir konudur. Uygulanacak  seans sayıları , kadın-erkek, yaş , mevcut hastalık veya hormon durumuna göre değişmektedir. Biz doktorlar muayene sırasında programlama yaparken bunu belirler ve hastamızı bilgilendiririz.
Bilinen klasik bilgi; lazer epilasyon tedavisinin 16-17 yaş sonrası, ilk adetten 2 sene sonra uygulanmasıdır. Gelişmiş ülkelerin pek çoğunda olduğu gibi artık ülkemizde de ergenlik yaşı pek çok nedenden dolayı daha erken yaşlara geldi. Ayrıca özellikle büyük kentlerde yaşayan çocuklarımız artık daha sosyal ve daha yoğunlar . Zamanları en az biz ebeveynleri kadar değerli ve farkındalıkları yüksek. Bu nedenle sağlık kuruluşlarında, biz doktorlar sosyal endikasyonlar nedeni ile daha erken dönemde de tedaviye başlama kararını verebiliyoruz . Bu bağlamdan çok net söylenebilir ki ;  aslında lazer epilasyon tamamen kişiye özeldir ve artık lazer epilasyon tedavisinde genelleme kalmamıştır. 

Bir yanlış bilgi de, lazer epilasyon tedavisinin yaz aylarında yapılamadığı ile ilgilidir. Kişi kendini güneşten koruyor ve hiç güneş ile temas etmeyecek ise yaz aylarında da lazer uygulanabilir. Ayrıca, gelişen teknoloji ile birlikte bronz tende de yazın ara vermeden tedaviye devam etmek mümkündür. Ama tabi bunu gerçekleştirebilmek ve başarı sağlamak için farklı dalga boylarında lazer cihazları gerektirir. Zaman zaman hastalarımızın bu cihaz donanımına sahip olmayan kişilerce yanlış bilgilendirildiklerini görüyoruz. 

Sonuç olarak ; eğer konuya hakim ,  bilgi birikimi olan doktorunuzla açık ve net konuşarak , gerekli cihaz donanımına sahip sağlık kuruluşlarında lazer tedavisi oluyor iseniz içiniz rahat olsun. Yanlış yer ve kişilerce yapılan bir tedavi, bazen hastaların gerek vücutlarında gerekse ruhlarında istemedikleri izler bırakabilir.
Bu konu bir sağlık konusudur ve sağlık kuruluşunda doktor ile planlanan bir tedavi olmalıdır
 

estetik
lazer
epilasyon
lazer epilasyon tedavisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir