Medimagazin logo

Nazik Hemşire: Kendi çocuğumuzdan çok buradaki bebeklerle ilgileniyoruz

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Yeni Doğan ünitesinde hemşire olarak görev yapan hemşire Nazik Mutlu, hastanede hayata ilk olarak 'merhaba' diyen bebeklere 8 yıldır annelik yapıyor.
Nazik Hemşire: Kendi çocuğumuzdan çok buradaki bebeklerle ilgileniyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bebeklerin dünyaya gelişinden taburcu olana kadar 24 saat gözlem altında olduğunu belirten hemşire Mutlu, bebeklerin de mutlu olmaları için bir anne şefkatiyle bebeklere gerekli tedavilerinin yanı sıra her türlü hizmetin de en güzelini vermeye çalıştıklarını söyledi. Bebeklerin doğum sonrası çok iyi korunması gerektiğini belirten hemşire Mutlu, "Bize emanet edilen çocukların hem anneleri, hem babaları hem de her şeyi oluyoruz. İşimizi yaparken annelik görevini de yerine getirmiş bulunuyoruz. Bebeklerin ünitemizde her durumlarını gözlemek, hem de çok dikkatli olmak zorundayız. Yoğun bakımda durumuna göre bebeklerin kalma süreleri değişiyor. Beslenme zorluğu ile gelen bebekler 3-5 gün kalırken bazen de üç ay kalan bebeklerimiz olabiliyor. Bebeklerin annelerinin evde yaptığı tüm hizmetleri biz burada fazlasıyla yapıyoruz. Bebeklerin beslenme, gazını çıkarma, altını değiştirme, banyo yaptırma, üstlerini değiştirme gibi daha birçok işlerini itina ile yerine getiriyoruz. Onlarla konuşuyor, aktivitelerini, seslerini, değerlendiriyor ve günlük olarak el ayak hareketlerini dahi çok iyi bir şekilde gözlemliyoruz. Bebeklerin, gözlerini ve ağız açıp kapama şekilleri ile yüzlerindeki mimiklerden sancılı, huzursuz yada hastalık durumlarını anlayabiliyoruz. Bir enfeksiyon belirtisi gözlemlemişsek tanıları için de doktorlarımıza aktarıyoruz. Günümüzün çoğu burada geçtiği için kendi çocuğumuzdan çok buradaki bebeklerle ilgileniyoruz" şeklinde konuştu.


Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve aynı zamanda Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Dural da hemşirelik mesleğinin çok farklı bir meslek olduğunu söyleyerek, hemşirelerin görevlerini yerine getirirken sorumluluklarının yanı sıra büyük fedakarlıklar da yaptıklarını vurguladı. Prof. Dr. Dural, ''Hemşirelik çok eski çağlardan beri bilinen bir meslek grubu. Günümüz hemşireliği eskiye göre çok daha farklı tabii ki. Bugün de hem gelişen tıp, hem de sağlam bir ekip olduğu düşünülürse, bugünkü hemşireler geçmişe göre daha bilimsel, hastalarına profesyonel yaklaşan, kendilerine öz güvenli, kendi başlarına karar alabilen düzeydedirler. Hemşirelerin diğer sağlık personellerinde olduğu gibi çeşitli mesleki sorumluluk ve zorlukları vardır. Ancak bunlara rağmen hemşirelerimiz hastalara karşı, gerekli fedakarlığı ve görevlerinin gereğini layıkıyla yerine getirmektedirler" dedi.


Kırıkkale Tıp Fakültesi'ne çevre illerden yeni doğan grubunda özellikle ağır hastaların yönlendirildiğini hatırlatan Dural, "Bu hastaların bakımları daha bir özen istemekte, dolayısıyla hemşirelerimiz pediatri yoğun bakım ve yeni doğan bakım konusunda çok hassas ve özenle hizmet vermek zorundadırlar. Biz bunu vermeye çalışıyoruz. Yeni doğan ve yoğun bakımdaki bebeklerimiz özellikle anneden uzak kalıyorlar. Burada anne şefkatini gösteren, doktordan bile en çok ilgilenen kişi hemşire grubu olmaktadır. Hemşirelerimiz hem tıbbi yönden destek verirken, manevi yönden de bir anne şefkatini fazlasıyla gösteriyorlar'' diye konuştu.

kırıkkale üniversitesi tıp fakültesi hastanesi
hemşirelik
yeni doğan
nazik mutlu
Yorum (1)
BURCU KARAGOZOGLU
yapılan fedakarlık hiçbir meslektaşım tarafından dile getirilmez ama artık hastanede olmazsa olamaz bir meslek olduğunu sağlık bakanı başta olamk üzere herkesin anlamasını ve saygı göstermesini istiyorum bu mesleğin evlendikten sonra bırakılan yada mutsuz çalışılan bir meslek olmasına izin vermeyelimmm.tabi ki görev tanımı,yetki ve sorumlulukları tam ve eksiz yapılmalıki özgür düşünebilen bağımsız birer profesyonel hemşireler olabilsin.düştüğümüz yıldığımız çok durumlar oluyor ve hep arkamızda biri yok...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir