Medimagazin logo

Novo Nordisk'e 'en etik şirket' ödülü

Novo Nordisk, EDMER tarafından etik ve iş ahlakı farkındalığı yaratmak, etik bilincini yaygınlaştırmak ve gençlere örnek olacak şirket ve yöneticileri ödüllendirmek amacıyla verilen “ETİKA 2014 Türkiye’nin En Etik Şirketleri” ödülüne layık görüldü.
Novo Nordisk'e 'en etik şirket' ödülü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Etik değerler ve iş ahlakı, itibar yönetimi, kurumsal yönetim, kurumsal sosyal sorumluluk, uyum yönetimi, liderlik ve yaratıcılıktan oluşan altı kategorideki seksen EDMER kriterinin değerlendirildiği şirketler arasında üç yıldır ETİKA ödülü alan Novo Nordisk ayrıca “ETİKA 3. Yıl Etik Devamlılık Özel Ödülü’’ne de hak kazandı.

Novo Nordisk Türkiye Genel Müdürü Şebnem Avşar Tuna “Etik yaklaşım ve kaliteden ödün vermemek, şirketimizin ortak değerlerinden oluşan ‘Novo Nordisk Tarzı’ olarak adlanlandırdığımız  yönetim prensibimizin en önemli ve değişmeyen ilkesidir.  Son iki yıldır olduğu gibi bu yıl da ETİKA ödülüne layık görülmek bizleri çok gururlandırdı.  Bu ödül, finansal, çevresel ve sosyal alanlarda gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizde etik olmanın sadece değerlerde olmadığını, Novo Nordisk çalışanlarının etik değerlere sahip çıktıklarını ve ödün vermeksizin uyguladıklarını kanıtlamıştır. ” dedi.  Şebnem Avşar Tuna ayrıca, etik değerlere önem veren şirketleri ve yöneticileri, gençlerimizin rol modeli olarak görmelerini sağlamak, etik değerlere önem veren şirketleri toplum önünde alkışlayıp onurlandırmak ve etik bilincini yaygınlaştırmak amacı ile oluşturulan bu girişimi desteklediklerini ve ‘ETİKA 2014 Türkiye’nin En Etik Şirketleri Ödülü’nü kazanmanın ve ‘ETİKA 3. Yıl Etik Devamlılık Özel Ödülü’ne layık görülmelerinin Novo Nordisk için büyük önem taşıdığını ifade etti.  Kazanılan bu ödül için Novo Nordisk Yakın Doğu Bölge Hukuk ve Uyum Direktörü Meltem Özker Gündüz “Novo Nordisk olarak, iş etiğinin kağıt üzerinde kalmamasını ve faaliyet gösterdiğimiz her alanda ön planda olmasını çok önemsiyoruz. Bu sebeple, eğitimler vererek, hatırlatmalarda bulunarak ve karar mekanizmalarımıza dahil ederek, iş etiğini, iş hayatımızın bir parçası haline getiriyoruz. Rekabetin günden güne arttığı ilaç sektöründe, iş etiğinden ödün vermeyen Novo Nordisk Türkiye’nin, ETİKA ödülüne tekrar layık görülmesi, bizi bu alanda bayrağı taşımak adına daha da motive etmiştir.  ” dedi.


“ETİKA Türkiye Etik Ödülleri”, etik değerlere önem veren, şirket yönetimlerinde iş ahlakı ve etik değerlere bağlı olarak faaliyetlerini sürdürme konusunda titiz davranan şirketlerin ödüllendirilmesini, toplum önünde itibarlarının arttırılmasını sağlamak ve diğer şirketlerin de etik konusundaki duyarlılıklarını oluşturmak amacını taşıyor. Bu yıl farklı alanlarda faaliyet gösteren 28 şirket ‘ETİKA 2014 Türkiye Etik Ödülleri’ni aldı.
 

novo nordisk
etika
şebnem avşar tuna
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir