Medimagazin logo

Roche MPDL3280A ile akciğer kanseri sağkalım olasılığını iki katına çıkardı

Uzun yıllardır küçük hücreli dışı akciğer kanseri ve küçük hücreli akciğer kanseri üzerinde Ar-Ge çalışmaları yapan Roche, bu çalışmaların sonucunda geliştirilen araştırma ürünü kanser immünoterapisi MPDL3280A (anti-PDL1)'in, akciğer kanseri en yüksek düzeyde PD-L1 (programmed death ligand-1) eksprese eden kişilerde sağkalım olasılığını “dosetaksel kemoterapi”ye kıyasla iki katına çıkardığını gösterdi.
Roche MPDL3280A ile akciğer kanseri sağkalım olasılığını iki katına çıkardı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Roche tarafından geliştirilen özel bir test ile orta, yüksek veya herhangi bir düzeyde PD-L1 ekspresyonu olan kişilerin de, sağkalımlarında artış olduğu, iyi tolere edildiği ve yan etkilerin MPDL3280A için daha önce raporlanan sonuçlarla tutarlı olduğu görüldü.

Roche Sağlık Direktörü ve Global Ürün Geliştirme Başkanı Dr. Sandra Horning yapılan araştırma ile ilgili yaptığı açıklamada; “Daha önce tedavi edilmiş akciğer kanserinde MPDL3280A ile ilgili yaptığımız çalışma, kanser hastalığında eksprese edilen PD-L1 miktarı, sağkalımdaki iyileşmeyle korelasyon göstermiştir.” dedi.

Roche’un bağışıklık sisteminin kanserle savaşmasına yardımcı olan yenilikçi tedavi seçenekleri sunma hedefini vurgulayan Horning, “Biyomarker olarak PD-L1'in amacı, hangi kişilerin yalnızca MPDL3280A ile genel sağkalımda iyileşme olasılığının en yüksek olduğunu ve hangi kişilerin ilaç kombinasyonu için uygun adaylar olabileceğini belirlemektir" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz aylarda, “MPDL3280A”ya (anti PDL1), ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından “Devrim Yaratan Tedavi” sıfatı da verilmişti.

ASCO kongresini takip ekmek ve kongre ile daha fazla bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://rochenewsroom.com/user-login/?redirect_to=http%3A%2F%2Frochenewsroom.com%2F

 


MPDL3280A (anti-PDL1) hakkında

MPDL3280A (anti-PDL1 ve RG7446 olarak da bilinir), PD-L1 olarak adlandırılan bir proteine etki etmesi için tasarlanan araştırma ürünü monoklonal bir antikordur. MPDL3280A, tümör hücrelerinde ve tümörün yayıldığı bağışıklık hücrelerinde eksprese olan PD-L1 'i hedeflemek üzere tasarlanmıştır ve PD-L1’in T hücreleri yüzeyindeki PD-1 ve B7.1 ile bağlanmasını önler. MPDL3280A, PD-L1'i inhibe edip, T hücrelerinin tümör hücrelerini etkili bir şekilde saptama ve bu hücrelere saldırma becerilerini onararak T hücrelerinin aktivasyonunu sağlayabilir.

roche
mpdl3280a
akciğer
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir