Medimagazin logo

Şanlıurfa'da hastanenin taşınması iddiasına tepki

Şalıurfa'da bir grup, Çocuk Hastalıkları Hastanesinin taşınmasının gündeme gelmesine tepki gösterdi.
Şanlıurfa'da hastanenin taşınması iddiasına tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastanenin çevresinde iş yeri işleten eczacı ve esnaftan oluşan grup, mevcut hastanenin Eyyübiye ilçesinde yeni yapılan binaya taşınması iddiaları üzerine işlerini kaybedecekleri gerekçesiyle hastane bahçesi girişinde toplandı.

Polisin ekiplerinin kentte gösteri ve yürüyüş yasağının bulunduğunu bildirmesi üzerine gruptakiler buradan ayrılarak bir eczaneye geçti.

Burada grup adına açıklama yapan Eczacı Sinan Satış, yapımı tamamlanan Eyyübiye ilçesindeki hastane binasına Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi ile Çocuk Hastalıkları Hastanesinin taşınmasının gündemde olduğunu, bölgedeki eczacı, esnaf ve mahalle sakinleriyle bu taşınmaya tepki göstermek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Çocuk Hastalıkları Hastanesinin 400, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinin de 200 yatak kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Satış, "Eyyübiye'deki hastane çok güzel bir hastane ancak mevcut çocuk ve doğum hastanelerinin taşınmasının mevcut sorunu çözmeyeceği kanaatindeyiz. Ayrıca 360 bin nüfusa sahip, Şanlıurfa'nın kalbi sayılan Haliliye ilçesinde hastane kalmayacak." dedi.

Yetkililerden hastanelerin taşınması yerine mevcut kadrolar artırılarak yeni hastane binasında yeni bir hastane açılması talebinde bulunduklarını ifade eden Satış, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre Şanlıurfa'nın yataklı hastane tesisi açısından Türkiye'de 77. sırada yer aldığını belirtti.

Mevcut olan sorunun yatak sayısını artırmakla çözülebileceğini ileri süren Satış, şöyle konuştu:

"Şu anda sorun mevcut hastaneler ek hastanelerle desteklenerek aşılabilir. Şanlıurfa'da her yıl 65-70 bin yeni doğum gerçekleşmektedir. İlimizin tek çocuk ve tek doğum hastanelerinin taşınması, kapanması gündemdedir. Bizim yetkililerden tek istediğimiz buradaki soruna duyarlılık gösterip mevcut hastanelerin kapasitelerinin korunarak Eyyübiye ilçesindeki hastanenin ise genel bir hastane olarak halkımızın hizmetine sunmalarını bekliyoruz. Böyle bir çözümün memleketimize daha hayırlı olacağını düşünüyoruz."

Atatürk Mahallesi Muhtarı Mahmut Karadaş da hastanesinin kapanmasının ilçedeki tüm vatandaşların ve hastane çevresindeki esnafların mağdur edeceğini dile getirdi.

şanlıurfa'da
hastanenin
taşınması
iddiasına
tepki
Yorum (1)
murat kar
x eczanesi 20 yıldır burada 20 yıldır kazanıyorsunuz ve hastanenin taşınacağı 3 yıldır söyleniyor... 10 kişi ile gösteri yapmışlar fotoları mevcut
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir