Medimagazin logo

Şifa Hastanesi'ne kilit vuruldu

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)'nın sağlık sözleşmesini mahkeme kararıyla iptal etmesinin ardından Erzurum Özel Şifa Hastanesi sağlık ruhsatını askıya alarak, kapısına kilit vurdu. Hastane yönetimi aralarında hekimlerin de bulunduğu 400 çalışanı ücretsiz izne ayırdı. Eksi 35 derece soğukta işsiz kalan sağlık çalışanları gözyaşlarını tutamadı.
Kaynak: ZAMAN
Şifa Hastanesi'ne kilit vuruldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aralarında Erzurum Özel Şifa Hastanesi'nin de bulunduğu 10 ildeki 21 özel hastane, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla SGK kapsamından çıkarıldı. Yaklaşık bir aydır kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalışan Erzurum'un yanısıra bölge illeri, Nahçıvan, İran, Azerbaycan ve Gürcistan'dan gelen hastalara tedavi hizmeti sunan Şifa Hastanesi geçici olarak sağlık hizmeti sunmayı bıraktı. SGK'nın sözleşmesini feshetmesi nedeniyle hastane yönetimi 'çalışma ruhsatını' askıya aldı. İşyerleri kapatılan sağlık çalışanları ellerinde taşıdıkları, 'Kabahatimiz vergi kaçırmamak', 'Üniversite olmak için yeniden geleceğiz', 'Ben demedim, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' '- 34 derecede işsiz kaldık vicdanınız rahat mı' dövizleri ile SGK'yı protesto etti. Çalışanlar zorunlu kapatma karşısında gözyaşlarına hakim olmadı. Engelli kadrosundaki bir işçi ise baygınlık geçirdi. Hastanenin kapatıldığından habersiz binaya gelen hastalar geri gönderildi.

Hastane Başhekimi Sebahattin Dalga, çalışma ruhsatlarını askıya almanın üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi. Başhekim, işsizliğin yoğun olarak yaşandığı Erzurum'da işsizler ordusuna 400 kişinin daha katıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu, "Erzurum Şifa Hastanesi 25 Şubat 2005 tarihinde açılmıştı. Aradan geçen 11 yıl sonra bugün ruhsatımızı askıya almak zorunda kaldık. 2016 yılının başında çok anlaşılmaz bir tutumla Erzurum Özel Şifa Hastanesi'nin SGK ile olan sözleşmesi tek taraflı iptal edildi. Bölgenin ekonomik durumunu gözönüne alınca bir hastanenin SGK ile anlaşması olmadan varlığını sürdürmesi mümkün değil. Daha ciddi problemlere sebep olmama adına ruhsatımızı belli bir süre askıya almaya karar verdik. Bu çok acı kabul edilebilir bir şey değil. 400 tane insan şu anda işsiz durumda. Erzurum'un işsizlik kervanına 400 tane daha insan katılmış oldu." dedi.

ozel sifa hastanesi'
erzurum
sgk
Yorum (1)
Volkan Yılmaz
Kime kulsan ondan iste Kime milletsen ondan dile Düşmanıma kulsan Ne işin var memleketimde
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir