Medimagazin logo

Taburcu edildikten sonra hastaneye 'ex duhul' olarak getirilen çocuğun ölümüne soruşturma

Mersin'de hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen 1,5 yaşındaki bebeğin ölümü şüpheli bulunarak soruşturma başlatıldı.
Taburcu edildikten sonra hastaneye 'ex duhul' olarak getirilen çocuğun ölümüne soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MERSİN-Merkez Toroslar ilçesinde yaşayan Adem-Neslihan Ata çiftinin oğulları Muhammet Efe, sürekli istifra edince ailesi tarafından Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine götürüldü. Tedavinin ardından taburcu edilen Muhammet Efe yaşamını yitirdi.

Anne Neslihan Ata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede oğluna iğne yapılıp serum takıldığını söyledi.

Ata, "Çocuktan 2 tüp kan aldıktan sonra iğne yaptılar. Daha sonra serum taktılar. Serumdan sonra oğlum az biraz mama yedi, uyudu. Oğlum çok fazla uyuyunca serumdan olduğunu söylediler. Doktor ilaç yazdığını, serum bitince gitmemizi söyledi. Taburcu edildikten sonra da oğlum sürekli uyudu." diye konuştu.

Ata, oğlunun, saçlarını kestirdikten sonra eve dönerken kucağında vefat ettiğini anladıklarını, yeniden hastaneye gittiklerinde bebeğin öldüğünü söylediklerini aktardı.

Oğluna yanlış tedavi uygulandığını iddia eden Ata, şikayetçi olduklarını belirtti.

Baba Adem Ata da diğer oğlunun da aynı şikayetle hastaneye başvurduğunu ve tedavisinin ardından taburcu edildiğini sözlerine ekledi.

- "Ayrıntılı rapor bekleniyor"

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, Muhammet Efe Ata'nın 17 Kasım Perşembe günü saat 12.54'de istifra şikayetiyle Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine getirildiği bildirildi.

Acil hekimi tarafından muayene edilerek gerekli tetkiklerin yapıldığı ve tetkik sonuçlarına göre 15.15'te serum takılarak çocuğun müşahede odasına alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saat 17.15 sıralarında genel durumunun düzelmesi, beslenmiş, kusma olmaması üzerine taburcu edilmiştir. Hemogram sonucuna göre acil hekimi tarafından çocuk hematoloji poliklinik kontrolü önerilen hasta yakını, çocuk hematoloji uzmanıyla görüşmüştür. Ayrıntılı tetkik yapılması gerektiği doktor tarafından kendisine ifade edilmiştir. 18 Kasım Cuma günü saat 17.27 de acil polikliniğimize, 'ex duhul' olarak başvuran hasta, nöbetçi uzman hekim tarafından şüpheli ölüm ve muhtemelen aspirasyon olarak değerlendirilmiş, adli vaka formu düzenlenerek savcılığa bildirilmiştir.

Savcılık tarafından yapılan ön otopsi sonrasında ayrıntılı rapor için Adana Adli Tıp Hekimliğine sevk edilmiştir. Ayrıntılı rapor beklenmektedir."

Açıklamada ayrıca, hastanın diğer kardeşi Ömür Eren Ata'nın da istifra şikayetiyle 19 Kasım Cumartesi günü acil polikliniğe başvurduğu, hastanın uzman hekim tarafından değerlendirilerek yatışının yapıldığı, gerekli tetkik ve tedaviler uygulanarak 22 Kasım Salı günü taburcu edildiği belirtildi.

tıp hukuku
taburcu
ex duhul
soruşturma
mersin
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir