Medimagazin logo

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi bugün ilk hastasını kabul edecek

Sağlık Bakanlığının şehir hastaneleri projelerinden ilkinin tamamlandığı Yozgat'ta, bugün hasta kabulü yapılacak.
Türkiye'nin ilk şehir hastanesi bugün ilk hastasını kabul edecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yozgat'ta yapımı tamamlanan, ülkenin ilk şehir hastanesinde, bugün hasta kabulüne başlanacak.
 
Yozgat Devlet Hastanesinde yatan bütün hastalar, ambulanslarla, Sağlık Bakanlığının şehir hastaneleri projelerinden ilki olan kuruma nakledildi. Mevcut doktorlarla birlikte geçici görevle atanan 17 doktor ve 51 hemşire de yarın hastanede çalışacak.
 
Ayrıca yeni hastane için mecburi hizmetten ataması yapılan 35 doktorun, kısa sürede göreve başlayacağı öğrenildi.
 
"Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artıracak"

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yaptığı açıklamada, 475 yataklı şehir hastanesinin 16 ayda tamamlandığını belirtti.

Hastanenin sadece Yozgat'a değil bölgeye de sağlık hizmeti sunacağını vurgulayan Yurtnaç, şehir hastanesinin sağlık hizmetlerinde kaliteyi artıracağına işaret etti.
 
Şehir hastanesinin Yozgat'a ekonomik ve sosyal anlamda çok büyük katkı sağlayacağına değinen Yurtnaç, "Hastanemiz, havaalanının Yozgat'a açılmasıyla birlikte inşallah sağlık turizmini de açacak. Yurt dışından Yozgat'a hasta da gelecek. Hem Yozgat'taki hem Sorgun'daki hastane, Türkiye'de sağlıkta hizmet kalitesinin arttığının bir göstergesidir. İlimize hayırlı olsun." diye konuştu.
 

yozgat şehir hastanesi
Yorum (10)
dr.mikro
Eksik HEKİM KADROLARI mecburi hizmet ataması ile tamamlanmış.Böyle saçmalık olmaz adam gidecek Şırnak,Hakkari...de mecburi hizmet yapacak bitirecek belki yozgat memleketi veya ordan çıkmak için kurum içi atamada bir fırsat sen diyeceksin yok kardeşim mecburi hizmetin bitmiş olabilir ama ben bu yeni hastanede TORPİLLİLERE ^^MECBURİ^^ hizmet yaptıracağım olacak şey değil. Kadro eksiğin varsa açarsın kurumiçi atamaya hakeden gider.
34
Cevapla
uz.dr.
Mecburi hizmetimi 6.bölgede tamamladım üzerinden 1 yıl geçti hala burdan ayrılamadım.Umudum yeni açılacak şehir hastaneleri idi eksik kadrolar Kurum İçi Atamada tamamlanır bende bir umut giderim diye düşünmüştüm.Ama bakanlık eksik kadroları mecburi hizmet ile tamamlıyor mecburi hizmet yaptırıyor ben ve benim gibi torpili olmayanlar burda çakılmaya devam. Artık yeter bu torpil işinden bıktık.Herkes mecburi hizmetini 6.bölgede yapsın süre kısalsın...
33
Cevapla
dr.mikro
ŞEHİR HASTANESİ ^^MECBURİ HİZMET^^ Benim gibi birçok meslektaşım şehir hastanelerinde açılacak kadrolara kurum içi atamada atanmayı beklerken neden mecburi hizmete açılıyor bunun tek bir yanıtı olabilir TORPİLlire buralarda mecburi hizmet yaptırmak. Haberede gecen Yozgat ilinden örnek vereyim Ocak dönemi Kurum içi atamada Mikrobiyoloji branşında Halk sağlıgına kadro açılmış Şehir Hastanesi kadrosu ise Mecburi hizmete açılmış belliki o kadro torpilli biri için açıldı.Doğrusu şehir hastanesi kadrosununda kurum içi atamaya açılması değilmidir.Birileri Hakkari,Şırnak vb illerde mecburi hizmetini tamamlayıp kurum içi atamada atanmak için bekleyecek sen bu kadroları kurum içi atamaya açmak yerine mecburi hizmete açacaksın olacak şey değil. Ocak dönemi Kurum içi atama kurasında Tıbbi Mikrobiyoloji branşında 23 kadro açılmış bunların 19 'u halk sağlığı laboratuvarı sadece 4 adet hastane var yine Tıbbi Biyokimya branşında 24 kadro açılmış bunun 17 si halk sağlığı laboratuvarı. Ben bir hekim olarak hastanede çalışmak istiyorum ve halk sağlıklarına hekim olmayan uzmanların gönderilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum.
33
Cevapla
Kamil Ömür
Kurum içi atama tayinlerinin yarısı boşta kalıyor. Adam Sökeden İzmir Buca Çocuk hastanesine tayin oluyor iş yükü fazlaymış döner düşükmüş diye gelmekten vazgeçiyor. Yozgata kurum içi atamayla kimse başvurmaz ya yerinde kalır ya da istifa eder özel sektöre geçer. Mecburi hizmete açılmakla doğru yapılmış.
3
Cevapla
Kamil Ömür
Kurum içi atama kadrolarının yarısı bile dolmuyor. Adam Söke' den İzmir Buca Çocuk hastanesine tayin oluyor yok iş yoğunluğu fazlaymış yok döner sermaye ödemesi düşükmüş diye İzmir' e bile gelmiyor. Yozgat' a kurum içi atamayla kimse gelmez. Adam ben burada şu kadar döner alıyorum oraya gidersem şu kadar düşüş olacak der gelmez. Ya yerinde kalır ya da istifa eder özel sektöre geçer. İzmir' in Kiraz ilçesine kurum içi atamayla yıllarca çocuk doktoru bulunamadı. Ama mecburi hizmete açınca şak diye tercih edildi. Bakanlık doğru yapmış mecburi hizmet kadrosu açarak bence.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir