Medimagazin logo

Ucuz diş implantlarına dikkat

Dentapolitan Diş Hastaneleri Çene Cerrahisi Ve İmplantoloji Uzmanı Doç.Dr.Mustafa Tek, diş implantların mutlaka Çene cerrahisi ve implantoloji alanında uzmanlık yapmış diş hekimleri tarafından yapılması gerektiğini söyledi.
Ucuz diş implantlarına dikkat
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dentapolitan Diş Hastaneleri Çene Cerrahisi Ve İmplantoloji Uzmanı Doç.Dr.Mustafa Tek, ucuz diş implantlarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Uygulanacak implantın markası ve hazırlanış teknolojisi çok önemli olduğunu söyleyen Doç.Dr.Mustafa Tek, İmplant üzerine yapılacak protezin bu konuda uzmanlaşmış diş hekimleri tarafından yapılması gerektiğini belirtti.

"İMPLANT MARKASI ÖNEMLİDİR"
İmplant tedavisinin başarısını etkileyen en önemli etkenlerden birisinin implantın markası olduğu belirten Tek, “Yani araştırma geliştirme için büyük bütçeler ayırmış dünya çapında hizmet veren büyük firmaların ürettikleri implant vidalarının kullanılması implantın hem kısa dönem de hem de uzun dönem de başarısını önemli bir derecede arttırmaktadır” dedi.

Doç.Dr.Mustafa Tek, ucuz ve sahte implantların çene kemiğine yapışmadığı gibi ciddi enfeksiyonlara da sebep olarak hastalara hem maddi hem manevi zarar vermekte olduğunu ifade ederek “Günümüzde orijinal implant vidalarını taklit ederek değişik isimlerle fason üretimler yapılarak hekimlere ve hastalara servis edilmektedir. Sahte (Fason) implantları şöyle sıralayabiliriz: İnsan sağlığına zarar verebilecek şekilde Dünya Sağlık Örgütünün sterilasyon standartlarına uygun olmayarak üretilen, implant vidalarının yüzeyinde sanayi artıkları bırakılmış yüzey temizliği yapılmayarak üretilen,  kalitesiz, kırılgan ve ucuz implant vidası materyalleri kullanılarak üretilen, implant vidalarının yüzeyi özel işlemlerden geçirilerek insan vücuduna uygun hale getirilerek üretilmeyen, değişik firma isimleri kullanarak piyasada devamlılığı olmayan, ortalama piyasa değerlerinin çok çok altında ucuz satılan implantlar hastalara yetkin olmayan kişiler tarafından uygulanmaktadır ve sonucunda hastalar mağdur edilmektedir ve mağduriyetlerini giderebilecek kurumlara ve doktorlara başvurmakta olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı: sahte implantlarla tedavisi yapılarak hastaların mağdur edilmemesi için ucuz ve fason implantlardan uzak durulması gerek”. 

implant
ucuz implant
Yorum (4)
Harun Solak
Bir tane ucuz implantın pahalı implant ile olan kıyaslaması ve/veya zararlarını içeren araştırma var mı diye hocamıza sormak lazım. Hadi oda olmadı hiçbir araştırma var mı ucuz dediğiniz implantın uzun vadeli kullanımında oluşan zararlarını içeren. Dikkat edin ucuz diyorum, morfolojisi değişik demiyorum. Yoksa veya kaynak gösteremezseniz bu yazının kaldırılmasını rica ediyorum.
6
Cevapla
aydin sinal
eger soracagim soruma cevap veren olursa simdiden tesekkür ederim: benim azi disim icin iki implantat ve üzerine üclü protez lazim.Almanyadaki disdoktorumla fiat üzerinde konustugum; fiat 6 bin euro ,ben" TV reklamlarinda Türkiyede bir implantat yapma 400 euro olarak veriliyor" deyince disdoktorum" nasil olur implantat bana pakette 830 euroya geliyor" dedi.lütfen aciklayici bir bilgi,bu oparasyonu Türkiyede yaptirmak istesem(tabiki gercek alman implantat ile) kaca yapilir,dis sigortam olmadigi icin cebimden ödeyecegim.selamlar.
1
Cevapla
özgür dyr
Hekim uyuşturup, implant takıyor nerden bilebilirim ucuz mu pahalı mı?
0
Cevapla
uz dr
Harun Solak beyin talebini tekrar ediyorum. Ben bir nöroşirurjen olarak 20 yıllık süreçte yerli ve yabancı protezleri kullandım ucuz yerli protezlerin hiçbir problemini görmedim. pahalı ve yabancı protezlerin üstün yanına tanık olmadım. lütfen ilimsel olmayan yayınları ciddiye almayalım.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir