Medimagazin logo

Yeni Bakan Ahmet Demircan kim? İşte genel cerrahi uzmanı yeni Sağlık Bakanı!

Yeni Sağlık Bakanı Ahmet Demircan genel cerrahi uzmanı
 Yeni Bakan Ahmet Demircan kim? İşte genel cerrahi uzmanı yeni Sağlık Bakanı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

13 Temmuz 1954'te Samsun'da doğdu. Baba adı Mehmet Faik, anne adı Behiye'dir.

Tıp Doktoru, Genel Cerrah; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede Genel Cerrahi İhtisası yaptı.
Samsun 1 No'lu Sağlık Ocağı Doktoru, Muş Devlet Hastanesi ve Bafra Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı.
20 ve 21. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. 54. Hükümette Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. 21. Dönemde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi oldu.
İngilizce ve Arapça bilen Demircan, evli ve 6 çocuk babasıdır.

ahmet demi̇rcan
yeni̇ sağlik bakani
Yorum (10)
Adil
Hayırlı olsun, Allah utandırmasın. Son 15 yılın SB ları gibi olmasın, Ek Ödemesi olmayan kurumlarda çıplak maaşla çalışan mazlum Hekimlerin feryatlarını duysun, maaşta adaleti sağlasın çözüm üretsin.
35
Cevapla
AHMET KELLE
Hayırlı osun yeni bakanımız.Allah yolunu açık etsin.Beklentimiz hekim olarak daha önce verilen sözlerin hayata geçirilmesi. ( dr emekli maaşları,adaletli performans, adil nöbet ücreti, kısacası sağlık çalışanlarının özlük hakları.Genel Cerrah bakanımız olması bile bi moral oldu bizlere sanki
12
Cevapla
Mustafa Tamer gürbaz
Sağlık bakanımıza yeni görevinde başarılar dilerim ınşallah doktora şiddetin son bulacağı sağlık hizmetlerinin çıtasının çok yükseleceği bir dönem olur taşrada çalışan hekimlerle diyalog içinde olunursa daha başarılı olunacaktır
10
Cevapla
ISMAIL
Yeni Bakanımıza görevinde başarılar diliyor, yorum yazan Adil kardeşimi de yürekten destekliyor, yazdığı kelimelerin her birine aynen katılıyorum.
15
Cevapla
bethune
Kaç dönemdir milletvekili olan ve sağlık sistemi bu hale gelirken sesini çıkarmamış, bir önceki sağlık bakanı zamanındaki icraatları öven ve devam ettireceğini söyleyen kişiden medet umulması ilginç. Olacakları ben size yazayım da sürpriz olmasın size: 1.) Performans sistemindeki adaletsizlikler daha da derinleşecek. 2.) emekli hekimlerin maaşlarında hiç bir iyileştirme yapılmayacak 3.) Her şehirde, doluluk garantili, özel şirketin maksimum kar etmesini sağlayacak şehir hastaneleri açılacak. Burdaki sağlık çalışanları minimum para, maksimum iş mantığı ile çalıştırılacak 4.) Özel hastanelerin önü daha da açılacak 5.) Devlet hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının döner sermaye ücretleri düştükçe, özel hastanelerin ucuza personel istihdamı sağlanmış olacak 6.) sağlıkta şiddet artacak 7.) Performans sistemi sayesinde, hasta başına düşen dakika sayısı azalacak, dolayısyla laboratuvar ve radyoloji tetkiklerinde yeni rekorlar gelecek 8.) Tatmin olmayan hastalar, doktor doktor, hastane hastane gezmeye devam edecek. 9.) Doktorlara, çok çalış, çok hasta bak, çok ameliyet yap, çok hasta yatır baskısı daha da artacak, performansı beğenilmeyen hekimlere her türlü mobbing uygulacak. yetmezse başhekimler tarafından tartaklanacak. O başhekimler de görevlerine devam edecek.
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir