Medimagazin logo

Yeni Diş Hekimliği Fakültesi hasta kabulüne başladı

Adıyaman Üniversitesi, son olarak Diş Hekimliği Fakültesi'ni açarak hasta kabulüne başladı.
Yeni Diş Hekimliği Fakültesi hasta kabulüne başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uzmanlık isteyen diş ve diş eti tedavisinde bundan sonra başka illere sevk yaşanmayacak. Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin hizmetlerinin dışında kalan ve uzmanlık isteyen konularda bundan sonra Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi hizmet verecek. Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 8 ana bilim dalı bulunurken, 30’a yakın ünite hizmet verilecek.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, yeni açılan Diş Hekimliği Fakültesini gezerek, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek’ten bilgi aldı. Fakülteyi gezen ve tedavi için gelen vatandaşlarla sohbet eden Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü, yeni fakültenin Adıyaman’a hayırlı olması temennisinde bulundu.


Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, gerekli alt yapının oluşturularak Diş Hekimliği Fakültesinin hizmete girdiğini belirterek, “Diş Hekimliği Fakültesi 30 ünitte ve gerekli tüm donanım ile hizmet vermeye başladı. Görev alacak olan hocalarımız belirlendi. Hocalarımızın hepsi kendi alanında uzman kişiler. Diğer hastanelerden farkımız nitelikli uzmanlık gerektiren alanlarda etkili hizmet vereceğiz. Diş tedavisinin uzmanlık gerektiren tedavilerini yapacağız. Önümüzdeki yıl lisans öğrencilerini de almayı hedefliyoruz. Bunun temelini oluşturacak. Ayrıca burada uzmanlık eğitimi de vermeye başladık. Şuan peyder pey gelen hastalarımız var. Pazartesi günü tam kadro hasta kabulüne başlayacağız. Hocalarımızla hastalarımızı bekliyor olacağız. Hizmetlerimizle Adıyaman’a layık olmaya çalışacağız. İnşallah bundan sonra başka illere sevk olmayacak. Üniversite olarak bu hizmeti yapmaktan mutlu ve gururluyuz” ifadelerini kullandı.


Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek, yeni hizmetin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Diş Hekimliği Fakültesi Adıyaman’a ve bölgemize hayırlı olsun. Ağız ve diş sağlığı merkezinden farkımız uzman sistemiyle çalışıyor olmamızdır. 8 ana bilim dalı var. Diğer yerlerinde pratisyen hekimler çalışıyor. Bundan sonra ortadonti, cerrahi, protondoloji gibi bazı alanlarda hizmet vereceğiz. Yeterli şekilde uzman hekimimiz var. Uzman eğitimine de başladık. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 5 tane uzman öğrenci bizde eğitime başladı. Lisans öğrencisini önümüzdeki senelerde planlıyoruz. 30’a yakın ünitimiz var. Lokal ameliyathanemiz, merkezi sistem sterilizasyonumuz, laboratuarlarımız var. Bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Asistanla birlikte 20’ye yakın hekimimiz, yardımcı sağlık personeli, teknisyenlerimiz var” diye konuştu.


Tedavi olmak için gelen vatandaşlar ise Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü’ye yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, büyük bir eksikliğin giderildiğini ifade ettiler.

adıyaman üniversitesi
diş hekimliği fakültesi
prof. dr. talha gonullu
prof. dr. yasin cicek
Yorum (1)
Doğruya Doğru
Kaç sene oldu bu fakülte açılalı ama ancak hizmet vermeye başladı. bu şehrin kaybıdır. bir ikincisi o fakültede bir sürü değerli bölüm var neden sadece dişeti öne çıkmış anlamadım
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir