Ana sayfa
  Künye
  Hakkımızda
  Türkiye Klinikleri
  İletişim
 

 

20-11-2008  

 MEDİANKET
Sevk zinciri uzman hekimlerin özel sektör ve muayenehanelere geçişini artırır mı?
Evet
Hayır
Etkilemez
Anket Sonuçları
 KÖŞE YAZILARI
Prof. Dr.  Hikmet   AKGÜL
“Zencilerin” Demokrasisi
Prof. Dr. Hikmet AKGÜL
Doç. Dr.  Sadık   ARDIÇ
Uyku Tıbbı İçin İyi Başlangıçlar
Doç. Dr. Sadık ARDIÇ
Prof. Dr.  İsmail Hakkı   AYDIN
Bilim ve Azim
Prof. Dr. İsmail Hakkı AYDIN
Prof.Dr.  Nurettin   BAŞARAN
Ulusal DNA Planı
Prof.Dr. Nurettin BAŞARAN
Prof. Dr.  Süleyman   BAYKAL
Tıp Eğitimini Olumsuz Etkileyecek Gelişmeler
Prof. Dr. Süleyman BAYKAL
Prof Dr.  Ayşegül   DEMİRHAN ERDEMİR
Hekim-Hasta İlişkilerinde Sadakat ve Dürüstlük-1
Prof Dr. Ayşegül DEMİRHAN ERDEMİR
Prof. Dr.  Tevfik   ÖZLÜ
SGK Tek Başına Karar Vermeli mi?
Prof. Dr. Tevfik ÖZLÜ
Prof. Dr.  Erol   ÖZMEN
Yöneticiniz Narsist Olursa
Prof. Dr. Erol ÖZMEN
Uz. Dr.  Ülkümen   RODOPLU
SUT ile Sağlıkta Yeni Bir Dönem Başladı
Uz. Dr. Ülkümen RODOPLU
Prof. Dr.  Mustafa   SARSILMAZ
Yeterlik Kurulları
Prof. Dr. Mustafa SARSILMAZ
Prof. Dr.  Mehmet   ZİLELİ
Televizyondaki Sağlık Programları Ne Kadar Sağlıklı?
Prof. Dr. Mehmet ZİLELİ
 ETKİNLİKLER
  • 5. ULUSAL DAHİLİ VE CERRAHİ BİLİMLER YOĞUN BAKIM KONGRESİ
  • 19-11-2008 / 23-11-2008
  • 16. Ulusal Allerji ve Klinik İmmunoloji Kongresi
  • 19-11-2008 / 23-11-2008
  • Ulusal Nükleer veya Radyolojik Kaza ve Tehlike Durumu Yönetimi Sempozyumu
  • 19-11-2008 / 20-11-2008
     ÜYE GİRİŞİ
      Kullanıcı Adı  
      Şifre  
        Beni Hatırla  
         
      Şifremi Unuttum  
      Üye Olmak İstiyorum  
     ÖZEL DOSYALAR
    Mecburi Hizmet dosyası
    Hükümet, mecburi hizmeti, devlet hizmeti adıyla yeniden uygulamaya hazırlanıyor... Mecburi hizmet ile ilgili hem Medimagazin'de hem de ulusal basında çıkan haberleri bulabileceğiniz bir dosya...

    MediBilgi
    Sağlık personeline yönelik başta mevzuat olmak üzere tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

    SORU-CEVAP
    Mecburi hizmet, atama ve nakiller, eş durumu gibi konularda sizden gelen sorular ve cevapları

    Tam gün yasası
    Tam gün uygulamasıyla ilgili tüm haberler

    TUS Dosyası
    1987 yılından bu yana yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile ilgili istatistikleri ve ropörtajları bu dosyada bulacaksınız.

    Akademisyenlerimiz
    Medimagazin - Akademisyenlerimiz bölümünde yer alan akademisyenlerimiz hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz

    Derneklerimiz
    Medimagazin - Derneklerimiz bölümünde yer alan dernekler hakkındaki bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.

    Tabip Odalarımız
    Medimagazin - Tabip Odalarımız bölümünde yer alan tabip odaları hakkında bilgi edinebilirsiniz

    Türkiye'de Tıbbi Yayıncılık
    Türkiye'deki tıbbi yayınlarla ilgili mevcut durumu ve çözüm önerilerini dergi editörlerine sorduk

    Tıpta Uzmanlık Eğitimi Dosyası
    Uzmanlık eğitimi veren üniversiteler ve SB eğitim hastaneleri arasındaki benzerlikler ve farklar neler?

    Performans Dosyası
    Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı performansa göre döner sermaye uygulaması ile ilgili bugüne kadar Medimagazin ve diğer basın organlarında yayımlanan haberler bu dosyada

    Tıp Eğitimi Dosyası
    Tıp fakültelerinin altyapı ve eğitimle ilgili sorunlarıyla ilgili fakültele yöneticileriyle yapılan ropörtajları içeriyor.

    Tıp Kongreleri
    Türkiye'de düzenlenen tıp kongreleri hakkında sayısal verilerin yanısıra dernek başkanları ve turizm firmalarının görüşlerini yansıtan, kongrelerle bir çok bilgiyi bulabileceğiniz bir dosya...

     
    Nobel İlaç
     HABER
    11-02-2008
    Hazırlıklar yapılıyor afiliasyona az kaldı

    Afiliasyon, ilk olarak yeni kurulan tıp fakültelerinde uygulanacak. Öğretim üyelerini de kapsayacak düzenlemeyle birlikte, akademisyenler Bakanlık hastanelerinden döner sermaye de alabilecek. Uygulama yakın zamanda başlayacak
    Fatma Ergüzeloğlu/Ankara Devlet hastanelerinin eğitim için tıp fakülteleri ile ortak kullanılmasını öngören afiliasyon, teknik detayların görüşülmesinin ardından hayata geçecek. Anadolu’da kurulan yeni tıp fakülteleri için öncelikle yapılacak düzenleme, öğretim üyelerini de kapsayacak. Öğrencileriyle birlikte Sağlık Bakanlığı hastanelerine gidecek öğretim üyeleri hastanenin döner sermaye payına da ortak olacak. Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürü Dr. Sinan Yol, konunun daha önce gündeme geldiğini, fakat ihtiyacın bugün çok daha belirgin halde olduğunu dile getirdi.

    Afiliasyonun iki şekilde mümkün olduğunu belirten Yol, birincisinin, mevcut hastaneler arasında işbirliği yoluyla, diğerinin de, Anadolu’da yeni kurulan tıp fakültelerinin Sağlık Bakanlığı hastanelerinden faydalanması şeklinde olabileceğini esas olarak bunun acil olduğunu belirtti. Yeni tıp fakültelerinin hekim yetiştirmek için kurulduğunu belirten Yol, “Türkiye’de çok sayıda hekime ihtiyaç var. Mevcut hekimler, ağır iş yükü altında eziliyorlar ve hekim sayısını arttırmazsak ezilmeye devam edecekler” diye konuştu. Sağlık Eğitimi Genel Müdürü, yeni sağlık personelinin yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, bir hemşirenin gecede ortalama 40 hasta, gündüz ise 30 hastayla ilgilendiğini, hastanelerde tek diyetisyenin görev yaptığını, fizik tedavi için hasta randevusunun 3-4 ay sonrasına verilebildiğini, sadece hekimlerin değil tüm sağlık personelinin ağır iş yükü altında çalıştığını kaydetti.

    Yeni üniversiteler imkansızlık içinde
    Temelleri yeni atılan Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesinden örnek veren Yol, “Mesela bu hastane ihtiyaçlarını Sağlık Bakanlığı hastanelerinden karşılasın. Çünkü hastane kurulması 3-5 yılı bulacak. Hastane kuralım, öğrenci ders alsın dersek 8 seneyi buluruz. Fakülteler gelsin, Bakanlığın imkanlarını kullansın, eğitim aksamasın” diye konuştu. Uygulama konusunda Bakanlığın hazır olduğunu kaydeden Yol, üniversitelerin daha aktif olması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanının YÖK Başkanıyla görüşmesinde düzenlemeye sıcak baktığını anımsatan Yol, “Sistem yeni değil, İngiltere, Kıta Avrupası, ABD, Japonya, Kanada’da bu uygulama yürürlükte” dedi.

    Hastanelerdeki ve diğer kamu kurumlarındaki “Küçük olsun benim olsun” anlayışıyla hiçbir yere gelinemeyeceğini vurgulayan Yol şöyle konuştu:
    “Üniversite eğitim vermek için kurulur. Mevcut bir hastane işletmesinde tıbbi bakım, temizlik, yemek, onarım hizmetlerinin tamamı var. Üniversite kurulumunu tamamlayıncaya, imkanlarını daha iyi hale getirinceye kadar Sağlık Bakanlığı kaynaklarını kullanabilir. Yeni üniversite kuruluyor ama hiçbir imkanı yok, bir idarecisi bile yok.”

    “Uygulamadan herkes kâr edecek”
    Uygulamanın ilk nerede hayata geçeceği konusunda Sinan Yol, “Hangi il isterse uygulama orada başlayacak. Öncelik elbette Anadolu’da kurulmuş yeni tıp fakültelerinindir” dedi. Yol, üniversite öğretim üyelerinin de öğrencileriyle birlikte Bakanlık hastanelerine gidebileceğini ve hastane döner sermaye payından yararlanabileceğini kaydetti. “Bu uygulamadan herkes kâr edecek. Sağlık Bakanlığı hastanelerine öğretim üyesi de gelsin; hem daha fazla kazansın, hem de eğitim versin” diye konuşan Yol, üniversitelerin uygulamaya genelde sıcak baktığını fakat bazısında “Benim hastanem olmayacak mı?” tedirginliğinin hakim olduğunu ifade etti. Bilinç düzeyi yüksek olmadığı için yapılanmaya gidilemediğini belirten Yol, “Benim şehrimde bile böyle bir uygulamaya ihtiyaç var. Merkezi şekilde büyük şehirlerde de afiliasyon yapılsa sağlıkta hizmet kalitesi artar” dedi. Ankara Numune, Yüksek İhtisas, Ankara Eğitim Araştırma hastaneleri üzerinden örnek veren Genel Müdür, bu hastanelerin her birinin ayrı ayrı laboratuvar cihazı, taş kırma makinesi satın aldığını ve bunların bir kısmının kullanılırken önemli bir kısmının da kullanılmadığını ifade etti.

    Teknik detaylar görüşülecek
    Sağlık Bakanlığı olarak teknik detayları görüşmek üzere yeni kurulan tıp fakültelerinin dekan ve rektörleriyle bir araya geleceklerini belirten Sinan Yol, daha önce sözlü olarak görüşüldüğünü, uygulamanın yakın zamanda hayata geçeceğini ifade etti.

    Konuyu YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile de görüşen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bina ve ekipman potansiyeli itibariyle Sağlık Bakanlığı hastanelerini yeni kurulan tıp fakültelerinin hizmetine açmaya hazır olduklarını, bunun için iki alternatifli bir protokol üzerinde çalıştıklarını bildirmişti.
     
     GÜNCEL HABERLER
  • Transplantasyonda devrim
  • Yaralının ambulansa alınmadığı iddiası
  • Doktorlar yaşlı hastaları evinde tedavi edecek
  • Eczacıbaşı İlaç: Kârımız azalmadı
  • Anestezik farkındalık
  • TRT’de ilaç yolsuzluğu operasyonu: 20 gözaltı
  • Devlet Başkanı değil doktor olsaydı hâlâ nişanlıydık!
  • Doktor-hasta ilişkisinde yeni dönem
  • Kızdığı doktorun odasını ateşe verdi
  • Hekim açığına rotasyon çözümü
  • Akdağ Yargıtay’ın doktora verdiği cezayı yorumladı, özel hastanelere bir uyarı daha yaptı
  • Tıp öğrencilerinin gözü dışarda
  • Akdağ doktora saldırıyı kınadı
  • Başhekim hastalıktan serbest bırakıldı
  • İlk yapay nefes borusu nakli gerçekleştirildi
  • Nasıl öleceği tartışılıyor
  • 175 bin asker hastanın sırrı ortaya çıktı
  • Yeni ve eski dekanın ifadesine başvuruldu
  • Kadın doktoru döven serbest bırakıldı
  • 12 erkek adaya karşı bir kadın
  • “Doktorlara antibiyotik yazmaları için baskı yapmayın”
  • Akdağ: Branş anlaşmasına sıcak bakmıyoruz
  • Bayan doktora tekme tokat saldırı
  • Özel hastaneler için orta yol bulundu
  • AYIN KONUSU: DİŞ HEKİMLERİ MUAYENEHANELERİNDEN HİZMET ALIMI


  •  RÖPORTAJ
    Dr. Ahmet Erdem
    Akademisyenlerimizi tanıttığımız sayfamızın bu haftaki konuğu Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Erdem
     HAFTANIN KLİNİĞİ
    Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnfertilite Kliniği
    Klinikleri tanıttığımız sayfamızın bu haftaki konuğu Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnfertilite Klinik Şefi Doç. Dr. Berna Dilbaz

    Medimagazin ® sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları Ortadoğu Reklam Tanıtım ve Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz.©
    Bu sitede yer alan haber, fotoğraf, yazı, ilan ve reklam içerikleri sağlık profesyonellerinin kullanımına yöneliktir. Sağlık çalışanlarının dışında site kullanımından doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcıya aittir.

    Powered By F1max Bilişim Hizmetleri