Ana sayfa
  Künye
  Hakkımızda
  Türkiye Klinikleri
  İletişim
 

 

21-11-2008  

 MEDİANKET
Sevk zinciri uzman hekimlerin özel sektör ve muayenehanelere geçişini artırır mı?
Evet
Hayır
Etkilemez
Anket Sonuçları
 KÖŞE YAZILARI
Prof. Dr.  Hikmet   AKGÜL
“Zencilerin” Demokrasisi
Prof. Dr. Hikmet AKGÜL
Doç. Dr.  Sadık   ARDIÇ
Uyku Tıbbı İçin İyi Başlangıçlar
Doç. Dr. Sadık ARDIÇ
Prof. Dr.  İsmail Hakkı   AYDIN
Bilim ve Azim
Prof. Dr. İsmail Hakkı AYDIN
Prof.Dr.  Nurettin   BAŞARAN
Ulusal DNA Planı
Prof.Dr. Nurettin BAŞARAN
Prof. Dr.  Süleyman   BAYKAL
Tıp Eğitimini Olumsuz Etkileyecek Gelişmeler
Prof. Dr. Süleyman BAYKAL
Prof Dr.  Ayşegül   DEMİRHAN ERDEMİR
Hekim-Hasta İlişkilerinde Sadakat ve Dürüstlük-1
Prof Dr. Ayşegül DEMİRHAN ERDEMİR
Prof. Dr.  Tevfik   ÖZLÜ
SGK Tek Başına Karar Vermeli mi?
Prof. Dr. Tevfik ÖZLÜ
Prof. Dr.  Erol   ÖZMEN
Yöneticiniz Narsist Olursa
Prof. Dr. Erol ÖZMEN
Uz. Dr.  Ülkümen   RODOPLU
SUT ile Sağlıkta Yeni Bir Dönem Başladı
Uz. Dr. Ülkümen RODOPLU
Prof. Dr.  Mustafa   SARSILMAZ
Yeterlik Kurulları
Prof. Dr. Mustafa SARSILMAZ
Prof. Dr.  Mehmet   ZİLELİ
Televizyondaki Sağlık Programları Ne Kadar Sağlıklı?
Prof. Dr. Mehmet ZİLELİ
 ETKİNLİKLER
  • 5. ULUSAL DAHİLİ VE CERRAHİ BİLİMLER YOĞUN BAKIM KONGRESİ
  • 19-11-2008 / 23-11-2008
  • 16. Ulusal Allerji ve Klinik İmmunoloji Kongresi
  • 19-11-2008 / 23-11-2008
  • 9. ULUSAL KONSÜLTASYON LİYEZON PSİKİYATRİSİ VE PSİKOSOMATİK TIP KONGRE
  • 20-11-2008 / 23-11-2008
     ÜYE GİRİŞİ
      Kullanıcı Adı  
      Şifre  
        Beni Hatırla  
         
      Şifremi Unuttum  
      Üye Olmak İstiyorum  
     ÖZEL DOSYALAR
    Mecburi Hizmet dosyası
    Hükümet, mecburi hizmeti, devlet hizmeti adıyla yeniden uygulamaya hazırlanıyor... Mecburi hizmet ile ilgili hem Medimagazin'de hem de ulusal basında çıkan haberleri bulabileceğiniz bir dosya...

    MediBilgi
    Sağlık personeline yönelik başta mevzuat olmak üzere tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

    SORU-CEVAP
    Mecburi hizmet, atama ve nakiller, eş durumu gibi konularda sizden gelen sorular ve cevapları

    Tam gün yasası
    Tam gün uygulamasıyla ilgili tüm haberler

    TUS Dosyası
    1987 yılından bu yana yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile ilgili istatistikleri ve ropörtajları bu dosyada bulacaksınız.

    Akademisyenlerimiz
    Medimagazin - Akademisyenlerimiz bölümünde yer alan akademisyenlerimiz hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz

    Derneklerimiz
    Medimagazin - Derneklerimiz bölümünde yer alan dernekler hakkındaki bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.

    Tabip Odalarımız
    Medimagazin - Tabip Odalarımız bölümünde yer alan tabip odaları hakkında bilgi edinebilirsiniz

    Türkiye'de Tıbbi Yayıncılık
    Türkiye'deki tıbbi yayınlarla ilgili mevcut durumu ve çözüm önerilerini dergi editörlerine sorduk

    Tıpta Uzmanlık Eğitimi Dosyası
    Uzmanlık eğitimi veren üniversiteler ve SB eğitim hastaneleri arasındaki benzerlikler ve farklar neler?

    Performans Dosyası
    Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı performansa göre döner sermaye uygulaması ile ilgili bugüne kadar Medimagazin ve diğer basın organlarında yayımlanan haberler bu dosyada

    Tıp Eğitimi Dosyası
    Tıp fakültelerinin altyapı ve eğitimle ilgili sorunlarıyla ilgili fakültele yöneticileriyle yapılan ropörtajları içeriyor.

    Tıp Kongreleri
    Türkiye'de düzenlenen tıp kongreleri hakkında sayısal verilerin yanısıra dernek başkanları ve turizm firmalarının görüşlerini yansıtan, kongrelerle bir çok bilgiyi bulabileceğiniz bir dosya...

     
    Nobel İlaç
     HABER
    17-12-2007
    Kamu hastaneleri boşalıyor: özele 6 ayda rekor geçiş yapıldı

    ANKARA (İHA) - Türkiye'de özel sağlık sektörünün son dönemlerdeki hızlı gelişimi öteden beri doktor sıkıntısı yaşayan devlet hastanelerindeki bu sıkıntıyı iyice derinleştirdi. Kamunun çalışma şartlarını beğenmeyerek özel hastanelere geçen hekim sayısında son 6 ayda rekor patlama yaşandı.

    Türkiye genelinde devlet hastanelerinden özel sektöre geçen uzman sayısı 6 ayda 2 bin 360'a yükseldi. Transferler nedeniyle birçok hastane kulak-burun-boğaz, dahiliye ve çocuk uzmanı bulamıyor. Doğuda mecburi hizmet süresi dolanların istifa hazırlığında olduğu belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı, kamudan kaçışlara özel hastanelerin 15 bin ile 20 bin YTL arasında maaşlar vermesini gerekçe gösteriyor. Vatandaştan alınan fark ücretlerinin hekim maaşlarını yükseltmek için kullanıldığını tespit eden bakanlık yetkilileri, "Fark ücretine getirilen yüzde 20 tavan standardı mutlaka yasalaşmalı. Aksi taktirde kamu hastaneleri doktorsuz kalacak" uyarısında bulundu.

    Özel hastanelerle Sağlık Bakanlığı arasındaki doktor transferi ve fark ücreti tartışmaları yeni bir boyut kazandı. Doktor sayılarını tespit etmek için özellerden rapor isteyen bakanlık, devlet hastaneleri aleyhine korkutucu bir sonuçla karşılaştı.

    15 Haziran'da sigortalı hastalara bakmaya başlayan özellerin doktor sayılarında sürekli bir artış olurken, kamu hastanelerinin uzman sayısında düşüş belirlendi. Doğu ve Güneydoğu illerindeki birçok doktor da bir araya gelerek özel hastane kurdu. Devlet hastanelerinden özele kaçışlara Çorum, Tokat ve Edirne gibi şehirlerin eklenmesi üzerine kamudan istifa eden doktor sayısı 2 bin 360'ı buldu.

    Performans uygulamasıyla uzman maaşları ortalama 4 bin 500-5 bin YTL'ye çıkmasına rağmen özele kaçışların devam etmesi özel hastanelerdeki astronomik ücretlere bağlanıyor.

    Devlet hastanelerinde çalışan doktorların bir bir istifa ederek daha iyi maaş ve çalışma şartları sağlayan özel hastanelere geçmesi kamu hizmetinde sıkıntıya yol açtı. Geçtiğimiz günlerde Tokat'ta, devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinde görev yapan 8 doktor, görevlerinden istifa ederek özel bir hastaneye geçti. Devlet hastanesindeki kadın doğum, kulak burun boğaz, beyin cerrahi, nöroloji ve fizik tedavi uzmanları kentte açılan Medical Park'ta çalışmayı tercih edince hastaların tedavi kuyruklarında bekleme süresi arttı. Doğudaki birçok hastanede ise çocuk, kulak burun boğaz ve dahiliye alanlarında istifalar sebebiyle doktor bulunamıyor.

    Geçişlerin ardından laboratuar, göz ve radyoloji gibi bölümlerde hastaların büyük mağduriyetler yaşadığını belirten Van-Muş-Bitlis-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Özkan Ünal, "Özel hastaneler doygunluğa ulaşıncaya kadar bu kaçışlar devam edecek" dedi. Van'da Medical Park'ın hastane açma hazırlığında olduğunu ifade eden Ünal, çevre illerdeki doktorların şimdiden transfer görüşmelerine başladığını aktardı. İstifaların tek sebebinin özellerin verdiği yüksek ücretler olmadığını savunan Ünal, bu duruma mecburi hizmet için bölge şehirlerine gelen doktorların görev süresini doldurmasının ardından batıya geçememesinin de etkili olduğu söyledi. Ünal, "2 yıl önce Van'a gelmiş, 2 yıl bu bölgeye hizmet etmiş bir anestezi uzmanı, tayin istediğinde puanı tutmadığı için hiçbir yere gidememektedir. Halbuki yeni mezun bir anestezi uzmanı için son kurada İzmir'de bir Eğitim Hastanesi'nde mecburi hizmet kurası açılmıştır." Ünal, tam gün yasasının çıkmasıyla istifaların artacağını ileri sürdü.

    Doktor sayısını artırmak için yabancı hekim getirme çalışmalarına izin verecek yasa çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakanlığı, özelleri yüksek maaşlar konusunda uyardı. Bakanlıktan üst düzey bir kaynak, "Hekime 15-20 bin YTL verip hasta bakmak özelleri iflasa götürür" dedi. Fark ücretlerinin özellerdeki hekimlerin maaşlarını finanse etmek için kullanıldığını aktaran aynı isim, devletin belirlediği fiyatın en fazla yüzde 20'si kadar fark ücreti standardının yasalaşmasına dikkat çekti. Bakanlık olarak fark ücretini bıçak parasıyla eşdeğer gördüklerini de sözlerine ekledi.
     
     GÜNCEL HABERLER
  • Türk Dişhekimleri Birliği görev dağılımı yaptı
  • Obama Sağlık Bakanını seçti
  • Ege Üniversitesi personeli ev sahibi olacak
  • Özel hastanelerin hasta sayısında azalma var
  • Türk Tıp tarihinde bir ilk daha
  • İl Sağlık Müdürlüğü'nden "hastanede tecavüz" iddialarına ilişkin açıklama
  • 'İnsanlık ölmedi' dedirten doktorun inanılmaz fedakarlığı
  • Sözleşmeli hekime askerlik iznini mahkeme verdi
  • “Klinik Nöroloji El Kitabı”nda bölüm ayrıldı
  • Ambulans, çarptığı kızı hastaneye getirdi
  • Transplantasyonda devrim
  • Yaralının ambulansa alınmadığı iddiası
  • Doktorlar yaşlı hastaları evinde tedavi edecek
  • Eczacıbaşı İlaç: Kârımız azalmadı
  • Anestezik farkındalık
  • TRT’de ilaç yolsuzluğu operasyonu: 20 gözaltı
  • Devlet Başkanı değil doktor olsaydı hâlâ nişanlıydık!
  • Doktor-hasta ilişkisinde yeni dönem
  • Kızdığı doktorun odasını ateşe verdi
  • Hekim açığına rotasyon çözümü
  • Akdağ Yargıtay’ın doktora verdiği cezayı yorumladı, özel hastanelere bir uyarı daha yaptı
  • Tıp öğrencilerinin gözü dışarda
  • Akdağ doktora saldırıyı kınadı
  • AYIN KONUSU: DİŞ HEKİMLERİ MUAYENEHANELERİNDEN HİZMET ALIMI


  •  RÖPORTAJ
    Dr. Ahmet Erdem
    Akademisyenlerimizi tanıttığımız sayfamızın bu haftaki konuğu Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Erdem
     HAFTANIN KLİNİĞİ
    Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnfertilite Kliniği
    Klinikleri tanıttığımız sayfamızın bu haftaki konuğu Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnfertilite Klinik Şefi Doç. Dr. Berna Dilbaz

    Medimagazin ® sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları Ortadoğu Reklam Tanıtım ve Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz.©
    Bu sitede yer alan haber, fotoğraf, yazı, ilan ve reklam içerikleri sağlık profesyonellerinin kullanımına yöneliktir. Sağlık çalışanlarının dışında site kullanımından doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcıya aittir.

    Powered By F1max Bilişim Hizmetleri