|
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, sağlık ocaklarında verilen hizmet kalitesinin ve
personel performansının arttırılması amacıyla genelge yayınladı.
Sağlık Bakanı Prof. Dr Recep Akdağ sağlık ocaklarının belli bir nüfusa ekip anlayışı içerisinde koruyucu ve birinci basamaktan tanı ve tedavi hizmetlerinin bir arada verildiği en yaygın hizmet birimleri olduğunu belirterek, “Buralarda verilen hizmetlerin hasta haklarına saygılı, kolay ulaşılabilir, halkımızın beklentilerini karşılayabilecek nitelikte ve etkin bir biçimde sunulması temel hedefimizdir” dedi.
Bakanlığının bir yandan köklü iyileştirme faaliyetlerini yürütürken, diğer taraftan da sağlık ocaklarında daha etkili ve verimli bir sağlık hizmeti sunumu ile mevcut alt yapı imkanlarının yanı sıra sağlık insan gücünün performansını arttırmaya gayret ettiklerini kaydeden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bu doğrultuda bir genelgeyle ilgilileri uyardıklarını söyledi. Sağlık Bakanlığı tarafından il sağlık müdürlüklerine gönderilen genelgede, sağlık ocaklarının bölge nüfus ve yıllık poliklinik sayısı göz önüne alınarak başta hekimler olmak üzere personel dağılımındaki dengesizliklerin giderilmesi, sağlık ocağı çalışanlarının mesai saatlerine başta hekimler olmak üzere titizlikle uymalarının yanı sıra mesai saatleri dahilinde tüm personelin görev tanımlarında yer alan poliklinik, bağışıklama, çevre sağlığı vb. faaliyetlerinin dışında herhangi bir meşguliyet içerisinde bulunmamaları ve performanslarının arttırılmasına yönelik gerekli planlamaların yapılarak, uygulamaların her düzeydeki yöneticilerce düzenli olarak takip edilmesi konularına dikkat çekildi.
Genelgede ayrıca sağlık ocaklarında gerekli fiziki düzenlemelerin yapılarak yeterli sayıda poliklinik odası oluşturulmasıyla vatandaşların poliklinik önlerinde uzun süre bekleme ve yığılmalarının önüne geçilecek düzenlemelerin mutlaka yapılması istenirken bir yandan da il sağlık müdürlüklerince planlanacak halka yönelik bilgilendirme çalışmaları ve sağlık ocaklarında verilen hizmetlerin vatandaşlara tanıtılmasıyla, bu hizmetlerden daha fazla yararlanmalarının sağlanması için gerekli faaliyetlerin başlatılmasını istedi.
Genelgeye ilişkin bilgi veren Sağlık Bakanı Akdağ, birinci basamak tanı ve tedavi hizmetlerinin, kişiye ve çevreye yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinin tamamlayıcı unsuru olduğu düşüncesiyle sağlık ocaklarında bu hizmetlere yönelik faaliyetlere gereken önemin verilmesini istediğini söyledi. Akdağ yayınladığı genelgenin sıkı takipçisi olacağını da kaydederek, “Hizmetlerin daha verimli ve kaliteli olması, vatandaşlarında bu hizmetlerden yeterince yararlanabilmesi amacıyla düzenlediğimiz genelgenin titizlikle uygulanmasını istiyoruz. Aksi olursa onunda gereğini yaparız” şeklinde konuştu.
|