Ana sayfa
  Künye
  Hakkımızda
  Türkiye Klinikleri
  İletişim
 

 

08-01-2009  

 MEDİANKET
Sevk zincirinin devlet memurları ve yeşil kartlıları da içine alarak uygulanması başarılı olur mu?
Evet
Hayır
Anket Sonuçları
 KÖŞE YAZILARI
Prof. Dr.  Şahin   AKSOY
“Vurun Doktora!”nın Çıkardığı Ses
Prof. Dr. Şahin AKSOY
Prof. Dr.  İsmail Hakkı   AYDIN
Ah Bu Doktorlar!
Prof. Dr. İsmail Hakkı AYDIN
Prof.Dr.  Nurettin   BAŞARAN
Akut Miyeloid Lösemi İçin Yeni Genler
Prof.Dr. Nurettin BAŞARAN
Uz. Dr.  Aytun   ÇIRAY
Sağlıkçılar Hiç Bu Kadar Ayağa Düşmemişti
Uz. Dr. Aytun ÇIRAY
Dr.  İbrahim   ERSOY
2008’in “En”leri!
Dr. İbrahim ERSOY
Doç. Dr.  Nüket   ÖRNEK BÜKEN
Gündelik Yaşamda Etik
Doç. Dr. Nüket ÖRNEK BÜKEN
Prof. Dr.  Dilek   ÖZCENGİZ
Eğer İstersek!
Prof. Dr. Dilek ÖZCENGİZ
Prof. Dr.  Tevfik   ÖZLÜ
Denek Olarak Kullanılıyor muyuz?
Prof. Dr. Tevfik ÖZLÜ
Prof. Dr.  Mustafa   SARSILMAZ
Temel Bilimlerin Asistan Sorunu!
Prof. Dr. Mustafa SARSILMAZ
Prof. Dr.  Gülten   UYER
Doğal Gazda Fiyat Artışı-Hava Kirliliği-İnsan Sağlığı İlişkisi
Prof. Dr. Gülten UYER
Prof. Dr.  Özkan   ÜNAL
Doğudaki Tıp Fakültelerinde Mecburi Hizmet
Prof. Dr. Özkan ÜNAL
Prof. Dr.  Cihat   ÜNLÜ
Doğuma Babanın Eşlik Etmesi
Prof. Dr. Cihat ÜNLÜ
Prof. Dr.  Hikmet   AKGÜL
Tam Gün
Prof. Dr. Hikmet AKGÜL
 ETKİNLİKLER
  • Klinik Veride Geçerlilik & Güvenilirlik
  • 10-01-2009 / 10-01-2009
  • Kanıta Dayalı Laboratuvar Tıbbı Kursu
  • 14-01-2009 / 16-01-2009
  • Türk Oftalmoloji Derneği XXIX. Kış Sempozyumu
  • 23-01-2009 / 25-01-2009
     ÜYE GİRİŞİ
      Kullanıcı Adı  
      Şifre  
        Beni Hatırla  
         
      Şifremi Unuttum  
      Üye Olmak İstiyorum  
     ÖZEL DOSYALAR
    Mecburi Hizmet dosyası
    Hükümet, mecburi hizmeti, devlet hizmeti adıyla yeniden uygulamaya hazırlanıyor... Mecburi hizmet ile ilgili hem Medimagazin'de hem de ulusal basında çıkan haberleri bulabileceğiniz bir dosya...

    MediBilgi
    Sağlık personeline yönelik başta mevzuat olmak üzere tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

    SORU-CEVAP
    Mecburi hizmet, atama ve nakiller, eş durumu gibi konularda sizden gelen sorular ve cevapları

    Tam gün yasası
    Tam gün uygulamasıyla ilgili tüm haberler

    TUS Dosyası
    1987 yılından bu yana yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile ilgili istatistikleri ve ropörtajları bu dosyada bulacaksınız.

    Akademisyenlerimiz
    Medimagazin - Akademisyenlerimiz bölümünde yer alan akademisyenlerimiz hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz

    Derneklerimiz
    Medimagazin - Derneklerimiz bölümünde yer alan dernekler hakkındaki bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.

    Tabip Odalarımız
    Medimagazin - Tabip Odalarımız bölümünde yer alan tabip odaları hakkında bilgi edinebilirsiniz

    Türkiye'de Tıbbi Yayıncılık
    Türkiye'deki tıbbi yayınlarla ilgili mevcut durumu ve çözüm önerilerini dergi editörlerine sorduk

    Tıpta Uzmanlık Eğitimi Dosyası
    Uzmanlık eğitimi veren üniversiteler ve SB eğitim hastaneleri arasındaki benzerlikler ve farklar neler?

    Performans Dosyası
    Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı performansa göre döner sermaye uygulaması ile ilgili bugüne kadar Medimagazin ve diğer basın organlarında yayımlanan haberler bu dosyada

    Tıp Eğitimi Dosyası
    Tıp fakültelerinin altyapı ve eğitimle ilgili sorunlarıyla ilgili fakültele yöneticileriyle yapılan ropörtajları içeriyor.

    Tıp Kongreleri
    Türkiye'de düzenlenen tıp kongreleri hakkında sayısal verilerin yanısıra dernek başkanları ve turizm firmalarının görüşlerini yansıtan, kongrelerle bir çok bilgiyi bulabileceğiniz bir dosya...

     
    Türkiye Klinikleri
     HABER
    08-10-2007
    TDB: Yeni fakülte açılmasın!

    Türk Dişhekimleri Birliği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektupta diş hekimlerinin işsizlikle mücadele ettiğini belirterek, yeni diş hekimliği fakültelerinin kurulmasının durdurulmasını talep etti

    Ankara - Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Diş Hekimliği Fakültesinin açılması kararının Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurulunda onaylanmasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kuruluna bir mektup gönderdi. TDB Başkanı Celal Korkut Yıldırım imzasıyla gönderilen mektupta ülkenin diş hekimi sayısı bakımından bir açığı olmadığı vurgulanarak, yeni diş hekimliği fakültelerinin açılmasının durdurulması talep edildi.

    Yıldırım, sağlık hizmetleri konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgularken, 59. hükümetin icraatlarının geçmiş iktidarlardan farklı olacağı beklentisinin gerçekleşmediğini de dile getirdi.

    “Sağlık Bakanlığı görüşlerimizi sormadı”
    Daha önce de sağlık ve özellikle de ağız ve diş sağlığı hizmetleri ile ilgili düşüncelerin başta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere diğer ilgili makamlara birçok kez yazılı ya da sözlü iletildiğini belirten Celal Yıldırım, şu ifadelere yer verdi:

    “Daha önce üzerine vurgu yaparak özellikle çok önemli iki konuda beklentilerimizi iletmiştik. Bunlardan birisi, sağlık alanında özellikle de diş hekimliği ile ilgili yapılacak düzenlemelerde Türk Dişhekimleri Birliğinin görüşlerinin alınmasıydı. Bu talebimiz AK Parti’nin; ‘Sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışacağım’ anlayışı ile bire bir örtüşen bir talebimizdi. İkinci talebimiz ise, diş hekimliği mesleğinde yaşanan işsizlik nedeni ile yeni diş hekimliği fakültelerinin açılmaması ve var olan kontenjanların düşürülmesiydi. Her iki talebimiz de uygun görülmesine rağmen, Sağlık Bakanlığı mesleğimizi ilgilendiren ve sağlık alanında son derece önemli değişiklikleri getiren pek çok düzenlemede tasarı ya da taslak halinde iken hiçbir şekilde görüşlerimizi sormamıştır. Ancak yayınlandıktan sonra bilgi sahibi olunabilmiştir.”

    Diş hekimleri işsiz
    TDB’nin taleplerinin dikkate alınmaması anlayışının günümüzde de sürdüğü dile getirilerek, Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Diş Hekimliği Fakültesinin açılması kararı alınması da bu kapsamda değerlendirildi. Mektupta Türkiye’nin diş hekimine ihtiyacı olmadığına yönelik bilimsel gerekçeleri ve buna ilişkin verileri geçmiş iktidarlara, Recep Akdağ’a ve ilgili makamlara hem sözlü hem de yazılı olarak sunduklarını ifade eden Celal Korkut Yıldırım, “Bu verileri sunmamıza ve görüşlerimizin de uygun bulunmasına rağmen, bu sonucun ortaya çıkmasını anlamakta zorluk çekiyoruz” dedi.

    Günümüzde nüfusu, sağlık çalışanlara bölerek insan gücü planlaması anlayışının terk edildiğinin altını çizen Yıldırım, insan gücü planlamasında eğitim, istihdam, talep, coğrafi dağılım, orta ve uzun vadeli sağlık hedefleri gibi pek çok parametrenin göz önüne alınması gerektiğini de vurguladı. Celal Yıldırım, eğitim, uzmanlık, istihdam, talep, coğrafi dağılım, orta ve uzun vadeli sağlık hedeflerinin göz önüne alınarak bir insan gücü planlaması yapılmasının kaynakların etkin ve verimli kullanılması açısından büyük bir gereklilik olduğunu da belirtti.

    Türkiye’de diş hekimliği hizmetlerinin yaklaşık yüzde 80’inin özel sağlık kuruluşlarında verildiğini ifade eden Yıldırım, diş hekimlerinin son yıllarda giderek artan bir şekilde iş yerlerinde boş oturduğunu ya da muayenehanelerini kapatıp, başka geçim alanları bulmaya çalıştıklarını dile getirdi.

    “Milyarlarca liranın boşa gitmesi demek”
    Devletin ve ailelerin milyarlarca harcama yaparak 5 yıl eğitim aldırdığı diş hekimlerinin resmi kurumda istihdam edilememeleri-edilmemeleri ya da milyarlarca yatırım yaparak açtıkları muayenelerinde boş oturmalarının ekonomik ve insani açıdan doğru olmadığını dile getiren Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: “Diş hekimlerinin kamuda ve özelde coğrafik dağılımının dengesizliğini ortadan kaldırmadan (bir diş hekimine İstanbul’da 2 bin 116, İzmir’de 2 bin 128, Gaziantep-Nurdağı’nda 20 bin 877 ve Şanlıurfa-Viranşehir’de 50 bin 603 kişi düşmektedir) ve diş hekimine gitme sıklığında bir gelişme olmadan (Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırma sonucuna göre; gelişmiş ülkelerde nüfusun diş hekimine gitme sıklığı 5 iken, ülkemizde bu oran 0.7’dir) yeni diş hekimliği fakültelerinin açılmasına; ‘Evet’ demek, ‘Diplomalı işsiz yaratmak’ ve ‘Devletin-halkın cebinden milyarlarca liralık değerin boşa gitmesi’ demektir. Türkiye ve Türkiye halkının, çağdaş ülke insanlarının yaşam koşullarına eriştirilmesi hedefi iktidarların popülist politikalardan uzak durmaları ile gerçekleşecektir. Bu anlayış, Bakanlar Kurulu üyelerinin tüm konuşmalarının ana ruhunu oluşturmasına rağmen, yapılanların farklı olması, ülkemizin ve mesleğimizin geleceği ile ilgili endişelerimizin daha da arttırmasına neden olmaktadır.

    Bu nedenle; yeni diş hekimliği fakültelerinin açılmasının durdurulması, açılmasına karar verilen fakültelerin açılmaması yönünde karar değişikliğine gidilmesi, diş hekimliği fakültelerindeki öğrenci kontenjanlarının düşürülmesi tüm diş hekimliği camiasının talebidir.”
     
     GÜNCEL HABERLER
  • Doktordan örnek davranış
  • Türk doktorun araştırmaları dünya gündeminde
  • 'Biz, vatandaşların ilacını temin ederiz'
  • İlaçta 11.2 milyonluk bakanlık-oda kavgası
  • İlaca 10 milyar 646 milyon TL gitti
  • Harvardlı Türk doktordan umut veren obezite tedavisi
  • Yeryüzü Doktorları'ndan Gazze'ye 12 ambulans
  • Düzce Devlet Hastanesi'ne jandarmadan şok baskın!
  • Eczane ödemeleri 45 gün içinde yapılacak
  • Yan Dal Uzmanlık Sınavında tercihler yarın başlıyor
  • Hastane sevk zincirinin kaldırılması Meclis gündeminde
  • Devlet Hastanesi Başhekimi gözaltına alındı
  • "TEB protokolü fesh etse bile eczanelerle anlaşma sürer"
  • Hastalardan 704 şikayet 11 teşekkür!
  • İşte yeni maaşlar
  • SGK'nın özellerde hangi branşlarla anlaşma yapacağı açıklandı Sözleşme metninin tamamı yayınlandı
  • 70 doktorla 513 bin muayene
  • Doktorlar girmek için izin bekliyor
  • SGK'lı hastalara 'özel' yolu yeniden açılıyor
  • Muayene parasından devlete 1 milyar TL
  • Ameliyathaneye çatıdan su akınca...
  • Fark ücreti yüzde 70’e çıkacak (Güncellendi)
  • İşsiz bir uzman doktorun feryadı
  • Ulusal Tıbbi Terimler Dizini oluşturuluyor
  • 2008 YILI BÖYLE GEÇTİ



  •  RÖPORTAJ
    Prof. Dr. Ahmet Akkaya
    “Akademisyen bilimsel araştırmalara yatkın olmalı eğitim ve öğretimi amaç edinmelidir. Sonuçta hem doktor hem de araştırıcı yetiştirme yeteneklerine sahip olmalıdır”.
     HAFTANIN KLİNİĞİ
    Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı
    Kliniklerimizi tanıttığımız sayfamızın bu haftaki konuğu, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünlü

    Medimagazin ® sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları Ortadoğu Reklam Tanıtım ve Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz.©
    Bu sitede yer alan haber, fotoğraf, yazı, ilan ve reklam içerikleri sağlık profesyonellerinin kullanımına yöneliktir. Sağlık çalışanlarının dışında site kullanımından doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcıya aittir.

    Powered By F1max Bilişim Hizmetleri